0

meslek seçiminde en önemli husus severek yapacağınız bir meslek seçimi olmasıdır. inan’ın severek yapılan bir meslekten aldığınız para sevmeyerek yaptığınız bir meslekten aldığınız paranın yarısı bile olsa daha mutlu oluyorsunuz. çünkü hiç yorulmuyorsunuz. çünkü hiç çalıştığınızı anlamıyorsunuz. iş gibi çalışmak gibi gelmiyor mesleğinizi severseniz. ama sevmeden yaptığınız meslekte inan’ın isterse size çuval çuval para versinler saatleri sayıyorsunuz çıkıp gitmek için, günleri sayıyorsunuz ben kadar kaldı maaşa diye. bu yüzden meslek seçimin de en önemli husus severek yapılacak meslek olmasıdır. inan’ın başka hiç bir seçeneğe gerek kalmıyor.

0

meslek seçerken kişi hem fiziksel hem de ruhsal anlamda iyi hissedeceği sevebileceği türden meslekler seçilmelidir. kabiliyet ve istekleri neticesinde kendini geliştirerek ve eğiterek bu işi yapmalıdır.

1

her şeyden önce insan kendine uygun mesleği seçmelidir. yetenekleri ve istekleri doğrultusunda hareket ederek eğitimini bu yönde tamamlamalıdır. yapacağı işi sevecek olması çok önemlidir çünkü hayatımızın büyük bir kısmı çalışarak geçecek. sevdiğiniz işi yaparsanız hayatınızda kolay ve severek geçer.