1

göz kalemi ömrümde sadece 2 kere şimdiye kadar kullanmışımdır. birinde kendi nikahımda kuaför sürmüştü el mecbur. diğeri ise, oğlumu evlendirirken onun nikahı için yine kuaförün tercihi olmuştu. bana kalsa ben hiç bir zaman gözüme ne göz kalemi ne de rimel asla sürmem. niyetimde yok. ihtiyaç da hiç hissetmiyorum. ama kullanacak olanların kesinlikle en kaliteli olan göze zararı dokunmayacak içinde fazla kimyasal olmayan ürünleri almaları gerekir. ve her akşam da göz makyajlarını mutlaka temizlemeleri de gerekir.

0

sürdükten saatler sonra dağılmayacak ve göz altına bulamayan bir kalem seçmeye dikkat ediyorum.

0

göz kalemi gözün daha siyah daha dikkat cekici bir hale getirir ama göz kalemini hafife almamak lazım eyer sahte yada merdiven altı ürünleri bazende testereleri denemek daha cok zarar verir göze yada göz kalemini çektikten sonra silip göz kalemini cekebildikten sonra dilmezden ve yaptığın yeri dezenfekte edmezsssen gözüne zarar verebilcek hale gelir dikkat et gözünden olma

0

ben asla göz kalemi çekemem. aslında çok seviyorum ama nedense hemen akıyor. göz kalemi çekerken göz kaleminin markası sizin gözünüze uygun alerji yapmıcak bir yapıda olmalı. göz altınıza düz bir şekilde vurmalısınız. öyle yamuk yumuk şekilde olursa gözünüzü çok kötü gösterebilir. birde renkleride önemli siyah ise çok abartmayın ama renkli ise biraz daha kalın geçebilirsiniz.

0

göz kalemi secerken alacağım mağazanın güvenilir olmasına bakarım sonrasındada kullanacağım ürünün markasına gerçek veya sahte olmamasına bakarım.ucu sivri olmamalı.topaklanma yapmamalı,ucunun yumuşak ve göze zarar vermeyecek şekilde olmalı,başkaları ile paylaşmamalıyızçünkü bu ürünler kişiye özeldir.başka birinin kullanmış olduğundan şüphe ediyorsak almamalıyız.diğer kişinin gözünde iltihap tarzı mikrop barınacağı bir rahatsızlığı vardır belki kendinin bile bilmediği.sadece güzel görünmek için bilgiizce kullanıp mikrop kapıp rahatsızlanma riskini yaşarız.

1

fazla sivri olmamali sahte ürün olmamali

0

göz kalemi seçerken esmer bayanlarda siyah kahve tonlamalar sarışın ve beyaz tenlilerde ise daha açık tonlar doğal görünüm sağlar. siyah rengin cok tercih edilmesinin nedeni kısının göz rengini ortaya çıkarması estetik bir görünüm kazandırdığı için çok tercih edilir. göz rengine göre uymayan tonlama secilmemelidir. cunku kişiyi ya yaşından büyük yada gözlerini makyaj esnasında istenmeyen görünüm kazandırabilir. bu yüzden seçerken sac renginden yüz tipine uygun renk seçilmelidir. mat ve kuru göz kalemleri gözde batma sulanma yaparken yağlı kolay emilebilen ve sürülebilen kalemler tercih edilmelidir. kişiler birbirinin göz kalemlerini kullanmamalı her bireyin kendine özel kalemi olmalıdır. göz enfeksiyonu yada başka sorunlar elde etmemek için temizliğe önem verilmelidir.

0

ten rengine göz rengine ve zevkinize göre

0

bence siyah veya koyu kahve tonlarında olması önemli asla mavi yeşil kırmızı vs değil. renkli göz kalemi çekmek bana çok saçma geliyor ve hiç beğenemiyorum. bir de kalemin sürüldüğünde hemen dağılmaması önemli öyle olduğu zaman ufak bir boşlukta elinizi yanlışlıkla gözünüze götürdüğünüzde o kalem gözünüzde dağılıyor ellerinize falan da bulaşıyor bir de kalemtıraş ile açılması gerektiğinden kolay açılabilir bir şey olmalı. asla açamadığım kalemlere de rastladım daha önce.. son olarak eklemek istediğim bir de sürerken abartmazsak gerçekten çok daha iyi olur. günümüz kızları göz kapaklarına zaten eyeliner çekiyor -ki ben de öyle yapıyorum- sonrasında ise alt kirpik bölgelerini boydan boya siyah göz kalemiyle boyuyorlar. yapmayın etmeyin lütfen... korkutucu oluyorsunuz gerek yok .

0

göz kalemi seçerken ten rengimize we göz rengimize olan uyumuna dikkat etmemiz gerekir.göz kaleminin çabuk dağılmaması wetopak topak olmaması gerekir.dayanıklı olmalı çabuk kırılmamalı.suya dayanıklı olması we hemen uçup gitmemesi gerekir tabi merdiwen altı die tabir edilen ürünlerden de uzak durmak gerekir

0

günümüzde genç kızlarımız makyaj yüzünden hepsi birbirine benziyor. aşırı makyaj yapılır oldu. allah'ın onlara verdiği güzelliği beğenmeyip kaşlarını ve gözlerini yeniden çiziyorlar. önce kalın bir tabaka fondötenle bütün kusurlarını kapatıyorlar sonra üzerine kaş, göz ve ağız çiziyorlar. özellikle gözler itici bir şekilde boyanıyor. çekik göz, iri göz, küçük göz nasıl istersen o şekli verirsin kalemle. makyaj temizlenir ve takke düştü kel göründü hesabı. eskiden sürme çekilirmiş oda eşine güzel görünmek için şimdi tam tersi evde paspaye şekilde gezen kadın sokağa çıkarken etrafa güzel görünmek için boya küpüne girip çıkıyor. göz kalemi çekmeye gelirsek gözün yapısına göre kalem çekilmeli göz küçükse kalem dışa çekilir, göz büyükse daha küçük görünmesi için kalem içe çekilmelidir. göz rengine ve kıyafete uygun tonlar seçilmelidir. akmayan kullanmaya dikkat edin yoksa rezil olursunuz.

0

ben şahsen göz kalemini çok abartılı kullananları hiç anlamıyorum ya. çok kötü duruyor cidden. zamanında benim sevgilim de göz kalemi sürerdi ama kahverengi gözlü olduğu için ona çok güzel duruyordu. çok şanslı . ama diğer göz renklerinde çok sırıtıyor. diğer göz rengine sahip kızlar veya kadınlar da çok fazla sürmemesini isterim. böylelikle makyaj yüz de daha güzel olur. ben göz kalemlerinin suya dayanıklı olduğunu falan düşünmüyorum. insan ağladığında falan akar bence o göz kalemi. çok kötü bir durum gerçekten.
geçen bir erkek gördüm. yüzüne dikkatli bakınca , hemen göz kalemi sürdüğünü anladım. erkeklerin göz kalemi sürmesini hiç anlamıyorum. bilmiyorum neden sürüyorlar ama itici geliyor. kaşlar ile birleşince acayip tuhaf duruyor.

0

öncelikle gözün üstüne sürülüceği için oldukça yumuşak bir kalem seçmemiz gerekiyor bunun yanında ise fazla göze batmıcak renkler seçmemiz lazım örneğin göz kalemi olarak pembe rengini seçerseniz güzel durmaz ve çok itici durabilir tabi bu kişiden kişiye değişmektedir bunun için göz kalemi alıcak kişi kendine en ykışan rengi seçmesi gerekmektedir genel olarak kızlarda siya veya kahve rengi tercih edilmekte ve bu renkler çoğu kişiye yakışmaktadır.bunlar dışında açık tonlar hoş durmamaktadır.

0

goz kalemi alırken markasına dikkat edilmeli göze zarar vermemeli renhi genelde siyah olur kullanışlı olması rengi bilergin olmasi akmaması bunlara dikkat edilmeli dir.

0

- göz yapimimizi bilerek makyaj yapmaliyiz

- göz zemininin cok iyi oturtmalısınız

- far icin sabirleyici baz kulllanın

- dogru renk terhcih edin

- göz kaleminizi siyah , gri ,, yada beyaz kullanın

0

akmaması belırgın renk vermesi waterproof olması yumusak uçlu olması en onemlıleri

0

göz kalemi kızlara özel bir makyaj aletidir. gözkalemi alırken kaliteli bir ürün almak gerekir. aksi takdirde kalitesiz göz kalemleri göze ciddi zararlar verebilir.

0

göz kalemi genelde kadınların kullandığı makyaj ürünü olmasına rağmen istisna olarak erkeklerde göz kalemi kullanarak gözlerine sürme çekmektedirler.göz kalemi seçerken dikkat edilmesi gerekenlere geçemeden önce gözümüzün çok değerli bir organ olduğunu bilerek hareket etmek gerekir.göz kalemi seçerken kaliteli bir marka seçilerek ucunun yumuşak olmasına içinde zararlı bir kimyasal olmadığına bakılmalı ve kullanıldığında gözü ve göz kapağını tahriş temizle alerji oluşturmayacak yapıda olması gereklidir.daha sonra zevkinize göre rengini şeklini boyutunu desenini seçebilirsiniz.gözünüze kalem çekerken çok dikkatli olmanızı ve akşam yatmadan önce mutlaka güzelce yıkayıp gözünüzü sterilize ermenizi tavsiye ederim.

0

göz kalemi seçerken tamamiyle cilde ve tene olan uyumuna dikkat edilmelidir. cilt açısından sürümü kolay ve yumuşak olmasına dikkat edilmelidir.

0

her organımız çok değerli ancak gözün önemi daha da bir başkadır ve içerdiği kimyasallar açısından ne kadar az ve ne kadar az zararlı ise o kadar iyidir merdiven altı diye tabir ettiğimiz ürünler yerine daha iyi marka dünya çapında olanlar yani onları tercih etmemiz bizim sağlığımız açısından daha yararlıdır.