0

bu sezon ligde 3 büyükler biraz zayıf kaldılar ama galatasaray ve beşiktaş sezon sonuna kadar giderler ilk 3 de ınu söyleyebilirim başaksehir güzel top oynuyor akıllı bi şekilde ikinci yarıda da bunu sürdürürlerse şampiyonluğun en güçlü adayı diyebilirim çünkü en çok isabetli pas yapan takım başaksehir hücum bölgesinede robinho gibi tecrübeli futbolcu kattılar basaksehiri 1 adım önde görüyorum

0

bu sene benim görüşüm lig alt üst olmus kestimek çok zor bu durumda ama ayakda duran anadolu takimlari var onlarda gayet iyi bence bu sene anadolu takimlarimdan birsi şampiyon olurda herkez keyif veren bir lig izler diye düşünüyorum bende.

0

2018 2019 sezonunda spor toto süper lig’de bu sene şampiyon son haftaya kadar net bir şekilde belirlenmeyecektir bana göre. çünkü bunun sebebi gerek başakşehir’in durumu gerekse üç büyüklerin şampiyonluk yarışından oldukça uzak kalması bunun en büyük nedenlerinden biri. galatasaray şampiyonluğa fenerbahçe beşiktaştan daha yakın ancak aradaki altı puanlık fark ligin kafa kafaya gitmesine sebep olacaktır. takımlar devre arasında kadrosuna mutlaka takviye yapmalılar. medipol başakşehir futbol kulübü sivasspor’dan aldığı robinho ile şampiyonluk yarışı nda oldukça iddialı bir hale gelmiştir. robinho bu sezon sivasspor’da çok önemli işlere imza atmış olup özellikle galatasaray maçında türk telekom arena’da attığı iki gol ile ve o iki gol dışında sergilediği performans ile halan daha üst düzeyde futbol oynaya bildiğini göstermiştir. medipol başakşehir futbol kulübü bu sene oynadığı oyunla geçen senelere oranla biraz daha defansif bir görüntü sergiliyor bunun sebebi ise başakşehir’in hücum gücünün geçmiş yıllara oranla birtık daha aşağıda olduğundan kaynaklıdır. başakşehir’de elia ve adebayor bu sene hücum anlamında takıma çok bir şey katamamıştır. bu da takımın hücum gücünün düşmesine savunmaya birazcık daha ağırlık vermesine neden olmuştur. robinho hamlesinin hücum gücünü çok arttıracağını ve tıkanan maçlarda başakşehir’e çok büyük katkı sağlayacağını düşünmekteyim. galatasaray ise bu sezon sakatlıklardan ve cezalı oyunculardan çok çekti. neredeyse 6-7 hafta boyunca kadrosunda direkt olarak oynayan 4.05 onuncudan yoksun olarak sahaya çıkıp özellikle fenerbahçe derbisinden sonra çıktı o maçta sadece bir galibiyet alarak ne kadar kötü bir durumda olduğunu göstermiştir. galatasaray’ın bu sezon ki en büyük sıkıntısı sakatlık ve ceza durumu olmaması dışında eren derdiyok un hayal kırıklığı yaratan performansıdır. geçen sene gomisin 29 gol attığı ligde eren bu sezon sadece altı gol atmıştır buda galatasaray taraftarını kesmediği için gerek fatih terim gerekse yönetim sürekli olarak forvet transferi yapmaları gerektiğini vurgulamaktadır. stoper bölgesinde serdar aziz’in sözleşmesinin fes edilmesi ve ozan kabağın takımdan ayrılmak isteyen galatasaray’ı bir stoper takviyesi yapmaya itiyor. eğer ki galatasaray stoper bölgesine iki olunca alırsa ve forvet bölgesine eren yerine son vuruşları çok iyi olan bir oyuncu alabilirlerse başakşehir ile birlikte son haftaya kadar şampiyonluk yarışının içerisinde olacağını düşünüyorum. bunun dışında bu iki takım haricinde trabzonspor’da şampiyonluk yarışı nda olabilir. trabzonspor bu sene özellikle son beş haftada yakaladığı çıkış ile rakiplerine korku salmayı başarmıştır. ileri hücumunda çok kaliteli ayakları olan trabzonspor orta sahada ise yusuf ve sosa ile oldukça etkili oluyor. defans bölgesinde ise genç oyuncu hüseyin ve zarga son haftalarda çok büyük bir uyum içerisinde. sol bekte oynayan novak ise zengin en hücumcu bek oyuncusu konumundadır. özellikle onur kıvrak ve burak yılmaz kadro dışı kaldıktan sonra.