0

soruyu soran arkadaşımız büyük ihtimal 2019 yılı ikinci yarısında gerçekleşecek toplu sözleşme ve bu sözleşmede yer alacak zam oranını sormakta diye yorumluyorum. bana göre ekonominin genel gidişatına da bakacak olursak son iki yıl verilen zam oranlarının üzerinde olacaktır. 7+6 civarı bir zam oranı bekliyorum. (enflasyon farkı da verilecektir) yanılmıyorsam 2013 veya 2014 gibi sıfır zam verilmişti(enflasyon farkı hariç). bu dönemi fedakarlık yılı diyerek enflasyon farkını verelim zam vermiyelim derler mi derler. ama sosyo ekonomik sonuçları sonucu ciddi politik kayıpları olacağından böyle bir riskin göze alınmayacağını düşünüyorum.

0

her sene memur maaşlarına zam yapılıyor.bu senede yapıldı.belki az ama sonuçta yapılıyor. soru sormuş olmak için sorulan basit bir soru.sanki yapılmıyor da acaba yaparlar mı gibi olmuş.saçma bir soru.

0

merhaba yusuf2344, "memur maaşına zam yaparlar mı ?" sorusu senin haberlerden hiç alakadar olmadığını ifade ediyor. bugün 1 ocak 2019 ve yapılan açıklamaya göre askeri ücrete zam geldi ve tüm çalışanların zorunlu olarak maaşına zam yapılacaktır. yapılmayan iş kurumları şikayet edildiğinde para cezasına çarptırılacaktır.