0

eurolig basketbol ligi'nde şu anda lider olarak devam eden takım fenerbahçe kulübüdür. özellikle fenerbahçe evindeki oynadığı maçları kolay kolay kaybetmiyor her maçı kazanıyor. evindeki maçlarda taraftarın desteğini aldığı zaman fenerbahçe kulübü daha farklı ortam içerisinde oynadığını görüyoruz. euroleague bu sezon daha çekişmeli geçtiğini görüyorum. çünkü cska moskova ve milano takımları bu sene çok iyi transferler yaptılar. bu kadrolar ile daha iyi yerlere gelebileceklerini tahmin edebiliyorum. şu anda 3 tane en iyi takım görüyorum. genelde evinde oynayan takımların taraftarları stada doldurduklarını ve takımı desteklerini görebiliyoruz. bu sene fenerbahçe kulübü yine finale kadar ilerleyecek gibi görünüyor. ama savunmada biraz olsun destek alması gerektiğini ve yeni dönem içerisinde istediği transferler yaptığı takdirde obradoviç daha başarılı yerlere getirecektir fenerbahçe kulübünü. cska moskova da skor olarak hiçbir sıkıntı yaşamıyor ve her maç 100 sayıyı neredeyse buluyor. öyle devam ettiği sürece elemelere kadar bu üç takım büyük ihtimalle ile diyecek diye tahmin edebiliyorum. inşallah bunlardan biri de fenerbahçe kulübü olacağını ve türkiye'ye bu kupayı tekrardan kazandırabileceklerini söyleyebiliriz. geçen senelerde fenerbahçe kulübü cska moskova ile final maçında oynamıştı ve zorlu maçı kazanmıştı. fenerbahçe kulübü tekrardan bu sene finale kadar yükselip türkiye'ye bu gururu yaşatmaya hazırlanıyor.

0

avrupa basketbolunun zirvesi olan euroleague de şuanda fenerbahçe lider durumdadır. fenerbahçe beko basketbol takımı son 3 yılda final four da sürekli yer alıyor. kadrosunda çok önemli isimler bulunduran fenerbahçe beko, bunun dışında kadrosunda ki oyuncuların devamlı euroleague'e gitmesi ile sıkıntı yaşar diye düşünsek de fenerbahçe bunu hiç yansıtmadı. fenerbahçe giden oyuncularına rağmen sürekli kadrosunu güçlendirip durmadan başarı elde eden fenerbahçe de aslan payı hiç tartışmasız ki koç zeljko obradovicin'dir. zeljko obradovic fenerbahçe beko ya geldiği günden beri neredeyse her sene başarı elde ediyor. lig şampiyonlukları, euroleague kupası olsun fenerbahçeyi basketbol da bambaşka bir takım haline getirdi. avrupada bu sene 14 maça çıkan fenerbahçe sadece 1 mağlubiyet almıştır. bunu da bir diğer türk tesmilcisi anadolu efes'e karşı. onun dışında en büyük rakibi olan real madrid'i de son maçta evinde son topta mağlup eden fenerbahçe beko ilk yarıyı lider tamamlamayı garantilemiştir. avrupada şuan da fenerbahçeyi zorlayabilecek tek takım olan real madrid'i de mağlup eden sarı lacivertli ekip artık finalin en büyük adayıdır. cska moskova ise bu sene son derece kötü bir durumda. resmen sıradan bir takıma dönen cska moskova ilk yarı bitmiş olmasına rağmen 4 mağlubiyet almıştır. 2 yarı çok daha zorlu bir fikstürle karşılaşacak olan cska moskova hiç şüphe yok ki bir an evvel toparlanmak zorunda. bu kötü gidişin devam etmesi halinde belki ilk 4'ün bile gerisinde kalabilir. fenerbahçe'ye gelecek olursak fenerbahçe şuan da gerek hücum da gerekse savunma da çok büyük bir efor sarf ediyor. hem savunmada hem de hücumda sürekli üretken bir takım olan fenerbahçe, girdiği pozisyonları sayıya çevirme konusunda da euroleague de zirvede yer almaktadır.

0

euro lig karşılaşmaları gerçekten çok çekişmeli bir şekilde gidiyor. özellikle cska moskova-fenerbahçe kulübü liderlik için savaştıklarını görebiliyoruz. bu sene oldukça güzel maçlar ortaya koyduklarını ve her zaman bütün kuvvetiyle maçı kazanmak istediklerini görüyoruz. özellikle fenerbahçe kulübü evindeki oynadığı maçlarda kolay kolay kaybetmeye bir takım görünümünde. ama cska moskova da tabii ki fenerbahçe'ye ayak uydurdu için çok çekişmeli maçlar yediğini görüyorum. yine şampiyon olabilecek takımlardan biri de cska moskova olarak inanıyorum. çünkü kadro olarak çok mükemmel bir kadro kurduklarını ve hücum yönünde hiçbir sıkıntı yaşamadan her pozisyonunda neredeyse sahip olduğunu görüyorum. bu da cska moskova takımına ne kadar başarılı bir takım olarak karşımıza çıkarıyor. inşallah kısa süre içerisinde fenerbahçe kulübü de tekrardan toparlanarak bu zirveye ortak olacaktır.