0

yani aslında tam kış bitti derken kışın kat be kat daha fazla kar ve soğukla karşımıza çıkmasıdır ve dikkat kesilmemiz için söylenmiştir

0

yani bu sözde mart ayının sıcakladı diye hafife alınmaması gerektiği söyleniyor mart ayı öyle bir soğuk duruma gelebiliyor ki insan kazma küreğini bile yakmayı düşünebiliyor o kadar soğuk yani.

0

mart ayinin da soguk bir hava olacagini belirtmistir bu soz. yani mart ayinin aslinda yaz gibi girundugune bakmayin. ne zaman ne olacagi belli olmaz demek istemistir bu atasozumuz..

0

ilkbahara giriyormuş gibi olsa da gerçekten o aylar içerisinde havanın ne kadar soğuk olduğunu görebiliyoruz. bu söz tam olarak bunun için söylenmiştir.

0

asıl soğukların mart ayında geleceğini belirtir. mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır lafı kış aylarının en dayanılmaz ve çetin geçeceği ayın mart ayı olduğu belirtilir.

0

mart ayı ilkbahar ayı olduğu için bu sözde mart ayının ilkbahar ayı olduğuna aldanmayın. kapıdan baktırır ama yine de size soba yaktırır anlaminda. yani soğuk bir aydır anlamında kullanılan bir sözdür.