0

şans oyunları haram. peki kredi kartlarındaki borcumuza eklenen faizler haram değil mi? detaya bakınız.

bir soru altinda tugram adli arkadasimiz cok guzel bir konuya drgindi. madem milli piyango hsram dedi bu kredi kartlarinda, surekli erteledigimiz borclarimiza eklenen faizler haram degil mi arkadaslar... dogru duzgun kullanmayan kaldi mi? brn kullanmiyorum. ama brnim gibi tek tuk cikacsktir kredi karti kullanmayan.

8 cevap
0

elbette haram kuranda bile adı geçiyor yani

0

haramın daniskası kardeşim benim bu devlet haram yiyor sen şans oyunlarına takılma bence

1

ilk olarak milli piyangonun haram olması durumuna konuşucam.haram çünkü 15 liraya bilet alıyosun 1.000.000 lira kazanıyorsun.alın teri olmadan,emek vermeden kazanılan her para haramdır.bankadaki faiz olayıda haramdır.borç niteliğinde olsaydı harsm olmazdı.banka 100.000 lşra veriyor,300.000 lira geri alıyor bu faiz değil de nedir.

0

bence haramdır ben kullanmıyorum kredi kartı

0

her ikisde haram ve bunu bilincli bir musluman ayirt edebilir hatalardan kacinabilir.

1

her türlü harama battık zaten demek istemiştim. son altı aydır maaş yerinde sayarken ürünler zama doyamadı. ben artık çalışmıyorum 4 aylık bir oğlum var çünkü. eşimin maaşı tek gelirimiz buna x diyelim. giderim de y olsun. resmen suan 2x=y aylardır böyle. hayat şartları beni kart kullanımına kredi çekmeye zorluyor. başka türlü yaşama imkanı kalmadı ki. oğlum küçük ihtiyacı bitmiyor. biri de daha üç çocuk diye bağırsın ben suan biriyle başa çıkamıyorum yokluktan yoksa el kadar bebekle ne işim var sitelerde iki paket bez parasına oğlumu ihmal ediyorum çok moralim bozuluyor. markette aldığı ürünün fiyatına bakacak bütçede olanlar bilir. en basitinden son ay doğum çantasına koymak için ortalama 5ay önce aldığım bez 19.50tlydi. şimdi aynı marka hem sayısı düştü hem fiyatı 28.90 oldu. beş ayda on tl zam sadece bebek bezi gördüyse diğerlerini herkes biliyor zaten. bi kutu peynir 20 tl olmuş hala da soğan zam şampiyonu diye oyaladılar biz de yedik bi güzel. eve ekmek alamayan acı soğanı ne yapsın ki. kredisiz bi tane ev alabilen kaldı mı? resmi olarak dini islam olan ülkenin faiz yemeye yedirmeye mecbur bırakılan milletiyiz biz. allah sonunu hayır etsin.

1

tabi ki haram. yüce kitabımız kuran-ı kerim'de faizin her türlüsü haramdır deniyor. bu da demek oluyor ki azı çoğu ,mecburiyeti hepsi haram. ama eskiden borç bulmak kolaydı. şimdi kimse kimseye borç vermiyor. kredi çekemeye mecbur kalıyoruz. belki de tam teslim olmadığımız için allah'a kredi çekmek kolay geliyor. allah sonumuzu hayır etsin.

1

tabiki alın teriyle kazanilmayan para hiçbir zaman helal değildir milli piyangoda faizde kredide hepsi haramdır