0

atasözüne göre gözden uzak olan gönülden de ırak olmaktadır ama bunu söyleyen ata hangi kafayla söylemiş anlamadım çünkü gerçekten seven insanların arasında mesafe yoktur istediği kadar gözünden uzak olsun araya istediği kadar mesafe girsin mesafeyi bırak yıllar geçsin hatta bir ömür girsin seven insan hala sever sevmeye dokunmak görmek yan yana olmak öpmek koklamak gibi algılayanlar için evet gözden uzak olan gönülden de ırak olur ama gerçekten sevmenin hakkını veren insanlar için aradaki mesafenin bir önemi olmaz

0

gözden ırak olan gönülden de ırak olur atasözündeki gönülden de ırak olur cümlesi yani değer verdiğimiz bir kişi uzaktaysa gönlümüzden de uzak yani onu tam anlamıyla değer veremeyiz ve sevemeyiz anlamına gelir.

0

aslında gözden uzak olan gönülden ırak olur derler. yani insan birini ne kadar çok sevsede eğer araya mesafeler ve uzaklık giriyorsa o zaman gönülden de uzaklaşır o kişi. zaten hep derler mesafeler aşka engel mi diye. aslında gerçek aşka bence mesafeler engel olmamalıdır. insan aşkı ile mesafelere aşa bilmelidir. ama genelde insanlar birlikte vakit geçirdiğin de birbirine daha çok bağlanıyor ve sürekli birbirlerini gördüğünde daha çok ilişkileri yolunda gidiyor. bu gerçek aşk mı onu bilemeyeceğim çünkü bence gerçek aşk yanında olsa da olmasa da sevmektir. o yüzden araya mesafeler girdiğinde sizi unutan veya size karşı olan sevgisi azalan bir kişi var ise bence buna üzülmeyin sevi'nin ki gerçek yüzünü önceden gördünüz.

0

atasözünde gönülden de ırak olan, gözden uzak olandir. gercek sevgiyse ise göz görmeyince yürek katlanır yani sabreder acıya.