0

her işimizde yarayabilir evde, işte, dışarda, gezmede, muhabbette heryerde günümüzün her dakikasında işimizi görmek için yarıyabilir.

0

matematik dersi kişinin her konuda işine yarayan bir derstir.bir kere olaylara bakış açını değiştirir.bakkalda markette bile işine yarar.kafanız daha iyi çalışır.önünüze çıkan hayat sorunlarına çözümlemede daha başarılı olursunuz.tabii siz bunun farkına bile varmadan bu olaylara çözüm üretirsiniz.

0

sayı saymak falan basit hesapları yapmak her sıradan kişinin işine yarayacaktır gerçek hayatta. bunun yanın kişi boş gezenin boş kalfası olmayacağım bir mühendis falan olacağım diyorsa ekonomist,yazılımcı olacağım diyorsa ileri matematik lazım bu kişilere. gerekli olmasa dünyanın her yerinde aynı matematik bilgileri öğretilmezdi her halde. bir ülkeye mühendislerde lazım ve bu kişiler matematik bilmeden bu işi yapamaz iyi mühendisler olamazlar.

0

matemtik hayatın her alanında işimize yarıyor. özellikle ticaretle uğraşanların çok işe yarar. ben böyle söylüyorum ama benim matematik seviyem yok denecek zayıftır. :)

0

toplama cıkarma bölme çarpma yeterli benim sektorde :)

0

çok yarıyacak hemde çok mesela bi derste öğrenmesen çok büyük etkisi oluyor ders saati fazla karneye çok etki yapıyor en basitinden bi sitede güvenlik sorusu olarak matematik sorusu soruyorlar bilemezsin tam hayatta ise bi markete gittin diyelim 3 liralık bişey aldın 1 lira para üstü verdiler bilmezsen öğrenmezsin mesela

0

matematik olmasa cebinde kaç para var nasıl bilecektin? bakkala markete girdiğinde paranın üstünü nasıl hesap edecektin. 3 saat sonra doktora randevun var diyelim nasıl sayacaktin? matematik olmasa kaç yaşında olduğunu bile bilemezdin. kilo ölçüsü kilometre ölçüleri kısaca uzunluk ve kütle ölçüleri olmasa neyi ne kadar alacağını nasıl bilecektin? en basitinden bir yemek yaparken bile ölçü kullanıyoruz ve dolayısıyla oturduğun evi dahi yaparken matematik gerekli matematik herseydir. dolayısıyla bu soru çok yersiz ve düşüncesiz bir soru.

0

matematik hayattır, onsuz bi hayat olamaz

0

toplama çıkartma yeter :) ama yanlış hesaplama yapma diye

0

matematik hayatın içindedir, yani hayat aslında bir matematiktir. bundan hareketle ders olarak matematik kişiye mantık, olayları analiz yeteneği, akıl yürütme, aklını düzgün kullanabilme hayatta karşılaşacağı problemlerle baş edebilme becerisi vs bir çok değer katar çok uzun yazılır çok kısaca böyle

0

mattamatik normal hayatta bizee cok lazim meesele bir mazagaa gittiginde yuzde 20 indirim diyorsaa ordaa ne kadar indirim oldugunu anlayabiliyorsun yadaa baskaasindan dahaa iyisin odaa olmazmii

0

mezun olalı 12 yıl oldu liseden, hala daha çözemedim. ama matematiğim hiç zayıf gelmedi, babam matematik öğretmeni evde hep ek ders aldım çünkü.