0

valla suan piyasalarin cogu durmuş vaziyette. yaprak kipirdamiyor anlayacsginiz. ee isletmeler, firmalar filan para kazanamadiklari icin masraflari azaltma adina isci cikariyor ya da tamamen kepenk indiriyor. yani bu durum ister istemez işsiz sayisini arttiriyot ve piyasada da is ilanlari o kadsr azaldi ki. yani olan da hemen giriyot acikcasi. kolwy bulunacsgini zannetmiyorum. yani ben bilr o kadsr yere basvurdum dusun yani daha geri donus alamadim hicbirinden... asamlar isine yarayacaklari adamlari almaya calisiyor, vakit ve para kaybedemem simdi diyr dusunuyot. yani verecegim maasin karsiligini almak istiyorum diye dusunduklerindan daha sık eler oldular bizleri.

0

iş bulmak zor çünkü üretim yok. üretim olmayınca da iş gücüne ve elemana ihtiyaç duyulmuyor. memur alımı bile az kontenjanda yapılıyor. bir de üniversite sayısı oldukça fazla. kontenjanı oldukça yüksek tutuyorlar, mezunlar işsiz kalıyor sonra. çünkü iş kadrosu ile mezun kadrosu sayısı arasında dağlar kadar fark var. öncelikle bunu ayarlamak gerekir. üniversitelerin çoğunu kapatmak ya da kontenjanı azaltmak, iş alanı olmayan bölümleri kaldırmak iyi bir başlangıç olabilir diye düşünüyorum.

0

yani belirli alanlarda yine is bulunabiliyor. ama su aralar ulkemiz tam anlsmiyle ne olacagi hakkinda bir bilgiye sahip olmadigimiz icin cogu yer durmus durumda is anlaminda. ama kendin bir is kolu yaratabilirsin. evden birseyler yapabilirsin acikcasi. ama işte o evden yapacagin seyi iyi dusunup yapman lazim. yoksa elinde kalabilir acikcasi.

0

çünkü bir işte kontenjan sayısı bir adetse ve bu işe 6 binden fazla kişi başvuruyorsa, ekonomimizin nasıl da kötü olduğunu gösterir. hatta ülkemizde birkaç yıldan beri gizli kriz vardı. son zamanlarda resmen patlak verdi diyebilirim. yani bu sebepten dolayı iş bulmak çok zorlaştı.

1

ekonomik kriz var çünkü. iş verenler işçi almak yerine çıkarmayı tercih ediyorlar sanki. ne kadar az işçiye ne kadar çok iş yaptırırım derdinde herkes. o yüzden de işsizlik azalacağına gün geçtikçe daha da fazla artış gösteriyor. bu büyük işsizler ordusunun içinde maalesef ki bende varım. nasıl iş bulunur gerçekten hiçte bilmiyorum. sürekli bakıyorum ama saçma sapan işlerde kendimi kullandırtmakta istemiyorum artık. üniversite mezunu biri olarak para kazanabilmek adına kendimden çok taviz verdim, üç kuruşluk insanların ağız kokusunu çektim, asla da ben üniversite mezunuyum egosuna girmedim ama resmen kullandım ve işleri bittiğinde ise işten ilk çıkartılan ben oldum. hemde yılın elemanı seçildikten iki gün sonra. çünkü güdülecek koyun arıyorlar. ağzınızı açtığınız anda bu bizim başımıza bela olur diye düşünüyorlar. hakkınızı aradığınız anda kapı dışarı ediliyorsunuz. insanlar işsiz kalma korkusundan dolayı da sesini bile çıkarmıyor. bunlar da bunu fırsat biliyor ve sesini çıkan adamı sevmiyorlar. nasıl olsa pısırık hakkını aramayan bir cahil buluruz diye düşünüyorlar.. o yüzden ben iş bulamam, bulsam da hakkımı her zaman arayan biri olduğum için fazla tutulmam diye düşünüyorum. salla başı al maaşı mantığında biri olmadığım içinde beni kullanacaklarını düşündüğüm hiç bir yerde de çalışıp gururumu ayaklar altına almam.

0

yani bu ekonomik krizde iş bulmak zor. valla bizim dükkanda (kuaför) müşteriler yarı yarıya düştü. belki daha fazlası gelmeyi bııraktı.. ya da daha az gelir oldular. yani öyle kolay kolay iş bulunacağını sanmıyorum. eleman arama sitelerinde başvuru yaptığın gibi çarşıya çıkıp dolaşabilirsin. en azından kendi mesleğin varsa, onla ilgili bir meslek bulana kadar bulabildiğin bir işte çalışırsın. yani bir çarşıya çık dolan bakalım. illa ki eleman arayan bir yer vardır.

0

iş bulmak aslında çok zor bişey değil. çevrede iş imkanları kısıtlı da olsa var. kimi zaman insanların kendilerine uygun olmadıkları için çoğu işi reddedip kendine uygun iş aradığı görünüyor. tabii ki bu konuda çok bitik olmasa da iş imkanlarının kısıtlı olma durumu da var. ama bu sebebe dayanarak işin hiç olmadığını söylemek yanlış bir kavram olur. iş var ama o alanda yetişmiş eleman sayısı az. yada farklı bir açıdan bakılırsa insanlarin günümüzde daha çok rahat etmelerini sağlayacak işleri tercih etmeleri işsizlik oranındaki artışa katkıda bulunuyor. bununla beraber insanların iş bulma konusunda kendilerindeki o işe ait kapasitenin düşük olma endişesi de vardır. bunlar beraber birleştiğinde işsizlik artıyor ve iş bulma imkanı da azalıyor. yani iş bulmanın zorluklarını tamamen farklı yerlerde aramak yanlıştır. biraz da insan kendine bakarak neden iş bulamadığını sorgulama gereğini duymalıdır. herşeyden önce insan ilk olarak kendini yargılamalı ve ardından varsa başka nedenleri sorgulama gereğini duymak zorundadır.

0

iş bulmak aslında çok zor değil de kendimize göre iş bulmak çok zorlaşabiliyor. internetten, sitelerden bakılıp başvuru yapılarak iş elde edebiliriz. gezip iş ilanlarına bakarak da iş imkanı elde edebiliriz. herkes aynı işi yapamaz. herkes aynı işe de gidemez.

0

iş bulmak aslında hem zor hemde zor değil. nasıl diyecek olursanız eğer. günümüzde işsizlik oranı cok fazla olduğu için herhangi bir iş boşluğunda birden fazla talep olunca işverenler de sundukları imkanları kısmaktadırlar. iş arayan bireyde gerek geçindirmesi zorunlu olduğu bi evi var ise bu düşünceyle işverenin kendisine sunduğu imkanları kabul ediyor (çoğu zaman böyle oluyor) aslında tüm bireyler anladıkları ve yapabildiği iş gruplarına yönelirse işsizlik durumu az da olsa kalkar diye düsünüyorum. cünkü bazı bireyler anlamadıkları kendi alanı olmayan işlerede yöneldiği için o iş grubundan olan bireylerinde iş bulma fırsatını kısıtlamaktadırlar. günümüz şartlarında iş bulmak hem zordur hemde meşakatlidir.

0

iş konusuna gelince iş var ancak koşul ve şartları ağır işin nasıl yapılacağı önemli çalışanı düşünen yok mesai saatleri az ve daha fazla nasıl çalıştırabiliriz diye düşünen iş verenler olduğu sürece bir kişinin üzerinden aldığı ücretler yeterli gelmedi diye maaş günü ödemesi olmayan işler olduğu için halinden ne iş arayanlar ne iş verenler memnun olabilir. bu yüzden iş bulmak zor olduğunu düşünüyorum