0

bence etik değil. şimdi bunlar çocuk yapar, bunla hiç uğraşmayalım diye bakılır ama işin aslı öyle değil artık bence. yani bir insan yeni girdiği işi niye çocuk yüzünden kaybetmek istesin ki. sanki hemen ilk geceden hamile kalacak. saçma düşünceler olduğunu düşünüyorum. hele ki paraya ihtiyacı olup çalışmaya başladıysa hemen çocuk düşünmüyor bazıları. borçlarımız var hemen onları bir kapatalım gibi bir düşünceleri oluyor. çok saçma bir düşünce yapısı.

0

bu hiç anlayamadığımız bir durumdur . böyle saçma birşey olamaz doğru bulmuyorum . belki bazı işlerin sebepleri olduğu için böyle kurallar konuyor ama bir kadın çocuğu olunca da evlenince de o görevi yapabilir .örneğin bazen gece yurtta kalan görevli bayanlar için evli olunca sorun olunacağı söylenmiş aslında bu herkesin kendi yaşamına göre şekillenir . çocuklu bir kadının şehir dışı vs. çıkamayacak olması gibi vs. bir çok kurul . kime göre neye göre herkes hayatını farklı yaşıyor . ben doğru bulmuyorum bu kuralları.

0

kişinin çalışmasını, işe ayırdığı vakti ve iş kalitesini etkileyecek bir durum yoksa, etik değildir ve ayrıştırıcı bir yaklaşımdır. ancak, örneğin, kişi evliliği dolayısıyla başka bir şehre/ülkeye taşınacak ise bu durum işverene olumsuz yansıyacağından başvuran kişinin davranışının etik olmadığı söylenebilir.