0

çaresiz veya mecbur olduğunuzu hissettiğiniz durumlar de sevmediğiniz birine katlanmak zorunda kalabiliyorsunuz. veya o kişi size yakın biri ise ailenizden biri ise eğer bu tür durumlarda da ne kadar sevmeseniz sevmeyin yine de katlanmak durumunda olduğunuz anlar oluyor. kardeşler olabiliyor eşiniz olabiliyor anne babanız olabiliyor. sanırım bu tür durumlarda uzaklaşmak zor olur. veya bir şey öğrenmek için olsun mecburi herhangi bir durum olsun bu tür durumlarda çaresiz kaldığımızı hissettiğiniz zaman sevmediğiniz birine katlanmaya çalışıyorsunuz.

0

suanda mesela bazılarına gıcık olmama ragmen hala burada para kazanmaya çalışıyorum ve sıkılmaya rağmen hala cevap verecek sorular arıyorum. gerçekten insanlarla uğraşmak çok zor ozellikle de sevmediğiniz insanlara tahammül etmek gerçekten çok zor. yani dayanamıyorsunuz.

0

bu durumu çok yaşamış biri olarak söylüyorum, insan mevbur olmadıkça kimseye katlanmaz. bende zamanında insanlara mecbur olduğum için onlar bana kızıp kalbimi kıröasına rağmen ben bunlara katlandım. ama içimden hep şunu geçirdim; dedim ki eğer birgün elime bir fırsat geçerse o fırsatı kullanıp bu insanlardan kurtulacam diye çünkü gerçekten bu durumda yaşamak çok zor ve ağır geliyor insana. bende hep bu yüzden hayal kurdum böyle şeyler yaşatmayacak biriyle yaşamak istedim. kim bilir belkide rabbim o fırsatı yakın zamanda bana verir.

0

öncelikle şunu söylemeliyim ki herşeyi çözen paradır.para kazanmak için ustanıza patronunuza katlanmak zorundasınız sevmeseniz bile sevmiş gibi yapmanız gerek.okulda mesela sevmediğiniz bir hoca vardır not vermesi içinsever gibi yapıp katlanırsınız hayat zor sevmediğimiz katlanamadığımız kişiler olabilir bu kişileri alttan alıp başka yandan bakıp sevmeye çalışalım

0

genellikle evlilikte ve iş ortamında bu sorunla karşılaşıyoruz. iş yerinde birilerine katlanıyoruz çünkü ekmek parası deyip bu durumu alttan alıyoruz. evlilikte ise eşimizle ve ailesiyle sorun yaşamamak için alttan almak zorunda kalıyoruz. çoğu zaman alttan almak da bir işe yaramıyor çünkü aileler sürekli çocuklarını paylaşamıyor ve bu da çeşitli sıkıntılara sebep oluyor.

0

aslında hepimiz bilinç sahibi olup çevremizde olup biten herşeyi idrak etmeye başladığımız andan itibaren sevmediğimiz kişilere katlanmaya başlıyoruz. ailenin bir ferdini sevmezsin mesela dayı, teyze, hala, amca vs gibi zorla değil. ama annenin babanın kardeşi ya da kan bağı olan başka akrabaları eve gelir gider dururlar yanlarına çıkmak istememek bile büyük sorun yaratır evde. okulda sevmediğin kişilerle aynı sınıfda olabilirsin ve hatta en sevmediğin öğretmen gelir senin sınıf öğretmenin olur. iş hayatına atılırsın patronunu sevmez para için katlanırsın dışarda görsen selam dahi vermeyeceğin insanlarla aynı ortamda çalışmak zorunda kalırsın işin en acı kısmı budur. evlenirsin eşini seversin ailesinde sevmediğin insanlar olur eşinin hatırı için hepsine katlanırsın. sonra ev alırsın kimi komşuyu sevmezsin ama aynı apartmanda yüzyüze bakarsın mecburen. ya da kiraya oturursun ev sahibini sevmez mecbur katlanırsın . çocuğun olur , büyür onun arkadaşlarını çevresinde bazı insanları hatta evlendiğinde eşini bile sevmez ama çocuğun hatırına katlanırsın. velhasılı hayat sevdiklerimiz ve mecburiyetler yüzünden sevmediklerimize katlanarak geçiyor.

1

para için katlanılıyor genelde. herkes çalışma hayatında bu tür sorunlarla ve iletişimde zorlanılan insanlarla karşılaşıyor. ama bir şekilde tahammül gösteriliyor, çünkü öyle olması gerekir.

0

çalıştıgım işyerinde böylesi ortamlara çok denk geldim sanırım iş için katlanıyorsun