1

bence değil iyi bir iş için yaratıcı bir zeka ve cesaretli bir birey olmak lazım

0

öncelikli olarak iyi bir iş tanımına bakmak gerekiyor.
iyi bir iş iyi para kazandığım iş
iyi bir iş severek çalıştığım bir iş
buna karar verdikten sonra üniversite ile yada üniversite olmadan işimize karar verebiliriz.
bundan sonra ki değerlendirmelerimi çeşitli örneklerle ifade etmeye çalışıcam. öğretmen olmak istiyorsanız eğer üniversiteden daha çok tercih edeceğiniz branş önemli. unutmamak gerekir bizim ülkemizde kpss birincisi dahi branşından dolayı öğretmen olarak atanamadı. diğer taraftan özel öğretim öğretmenlerinin kpss sınavına girmeleri yeterliydi.

eğer gelecekte özel sektörde çalışmak istiyorsanız bu sefer iyi bir üniversitenin son derece önemli olduğunu görürüz. işletme faķültesi hemen hemen her üniversitede var. boğaziçi işletme mezunu olmakla sütçü imam işletmeden mezun olmak arasında dağlar kadar var ve oyi bir iş için ilki kesinlikle gerekli.

genç işsizlik oranının çok yüksek olduğu ülkemizde iyi bir iş kavramı en kısa yoldan para kazanmaya başlanacak bir iş anlamına geliyor.

0

eevet arkadaslar oncelikle soruyu soran arkdasa tesekkur ediyorum cok guzel bir soru olmus tabiki iyi bir is bulmak icin iyi bir universiteye herkesin ihtiyaci vardir ama lise mezunu olmaktansa universite mezunu olmayi secerdim bolum olarak halkla iliskileri severim yanii arkdaslar nereye giderseniz gidin sizden diploma soruyorlar eskiden devlet kurumlarina elini kolunu sallayan herkes calisabiliyordu ama simdi ise haksiz kisiler herkesin hakklarini yedikleri in devlet bu konu ile yakindan ilgilendi vede artik nere gidersek gidelim bizden en az ve en az lise diplomasi ister eger lise diplomasi yoksa is bulup calismaiz zorlanir siz siz olun okulu terk etmeyin hic bir seyin sonu yoktur calisacan kazanacan tesekkurler

0

iyi bir ünv. bilmem ama artık okudugun okulun kaç yıllık olduguna bakıyorlar birazda torpille ilerliyor malesef ülkemizde çalışıp çabalayıp biryerlere gelmiş insanların kıymeti bilinmiyor

0

evet, durum artık eskisi gibi değil. bağlantı, tanıdık vb durumları iş hayatında iyi yerlere gelip gelememeni belirleyebiliyor.
aslında iyi bir üniversiteden mezun olmak tabi ki önemli. ama bence kişinin aldığı eğitimle birlikte kendini gelişirebilmesi daha da önemli. yoksa daha düşük tahsilli biri, daha iyi okullar bitirmiş başka birine göre bazı işlerde daha başarılı olup, iyi bir kariyer yapabilir.
keşke eş, dost, bağlantı, torpil vb yerine kendini geliştirmiş, kendine, işine, çevresine saygılı insanlar daha iyi yerlere gelebilse...

0

her yerde olduğunu söyleyemem her iyi iş üniversite bitirmekle olduğunu düşünmüyorum insan kendini yetiştirerek ve öğrenerekte bazı işlerde çok başarılı olabiliyor örneklerinide tanıyorum

0

işine ve bağlantılarına göre artık değişiklik gösteriyor.çok iyi üniversite bitirip aylarca iş arayan çok gördüm,iş bulmayıp farklı mesleklere yönelende hatta esnaf olanda.

0

evet tabikini gerekli üniversite şimdi iyi meslekler üniversite mezunu olanlar girebilir...