0

elbette şart.şu zaman da üniversite mezunu olmayan insanlar genelde asgari ücretle çalışmaya mahkum kalıyor.

0

bu kaçınılmaz bir durum bence çünkü nereye gitsen berde iş ararsan ara diyorlar ki okudın öu me okudun nereye kadar okudun hep bu sorulara mağruz kalırsınız o yüzden bence herles okusun bu mecburi bir durum haline gelmiş artık zaten iş bulmak çok zor bide üniversite bitirmediysen vay haline hemen sana kötü gözle bakılıyor ki bu devirde üni öezunları bile insan yerine konuşmuyor bi iş arıyorsun tecrübeli değilsin diye sana çok aşağılık gözlerle bakılıyor okudum diyorsun o bizi ilgilendirmez bakışları konuşmaları tavırları sergiliyorlar ama yinede okumak okumaöaktan daha iyidir

0

ben lise mezunuyum ama suanki universite mezunu olup da benden daha az maas alan insanlae var. yani illa ekonomik yonden bakilirsa tercih meselesi olabilir universite okuyup okumamak... cunku oyle bir suruma geldik ki univeriste okuyan arkadasim is bulamazken suan, ben lise mezunuyum ve liseden sonra belediyenin ucretsiz kurslarına kayıt olup manikurist oldum. suanda da 6 yildir calisiyorum araliksiz. maasim 2500 tl. primsiz hali bu. primlerimin de oldugu zaman en az 3 bin tl yi buluyorum. o da en az. mesela yine ekonomik acidan bakarsak bir saglik personeli olmak da fena sayilmaz bence... universitelerde saglik bolumlerinden bieini sectigimiz zaman gecerliligi surekli olan meslek grubudur. yalniz soyle bit algi var. okuyup adam olma diye. simdi kusura bakmasin okumayla adamlik arasinda bir baglanti kuramiyorum ben. bugun bircok univeriste mezununun iki yakasi bir araya gelmiyor. eger bu adamliksa yere batsin bu adamlik. ben okudugum meslegi yapamayscaksam bu bolum niye aciliyor universitelerde... ya da bu kadsr universite niye aciliyor. 4 yillik bolumlerde egitim fakulteleri kurulacagina meslek liselerin devamini olusturacak bolumler acilsa daha iyi olacsk. en azindan el becerilerini daha ileriye tasima imkani olacak...

0

yani bilmem tercih meselesi bu ama ben herkesin okumasını tercih ederdim çünkü günümüzde okuyan insanlarla okumayan insanlar seçiliyor ve kimse işe almıyor. okumak gerçekten faydalı birşey insanların kendini geliştirmesine yardımcı oluyor. hem de günümüz meslekleri için okumak şart. ozellikle de insanlar iş bulma konusunda okuyup okumamana bakıyor.

0

üniversite okumak şart degil ama ileride lise mezunu olup iş bulamayanda olur elbet zaten lise mezunu bir kişinin alıcagı maaş en fazla 3000 tl dir bu para ilede ev gecindiremessiniz cocuk sahibi olsanız birde hem kira ödeyip hem ev gecindirmek zor olur fakat üniversite okur isek aylık 5000-6000 tl gelirimiz olur bu para ilede cok rahat ev gecindiririz ve cok güzel şeyler yapabiliriz benden sana tavsiye 1 sene calış ve üniversite oku şimdi cok ayrımcılık var iş yerlerinde lise mezununa başka üniversite mezununa başka davranıyorlar

0

şu anda üniversite okuyanda okumayan da işsiz üniversite okumak bence boşuna zaman kaybı

0

malasef şart çöpçüler bile artık üniversite mezunu alıyor çöpcu diye kucumsemiyorum yanlış anlamayın memur gibi aynı konumda diyorum yani artık meslek sahibi olmak çok zor universite okuyanlar bile artık meslek sahibi olamıyorlar kpss ye girip o bölümün ataması varsa eğer kpssden de çok yüksek puan alıp öyle atanırsan ataniyorsun yoksa yok yani o yüzden üniversite okumak şu hayatta şart.

0

dayın varsa zengin anan baban varsa gözün açıksa okuma kardeşim

0

ben iki üniversite bitirip çaycılık yapan insanlar tanıyorum. tamam o da ekmek parası ancak bı ayrıcalıklari yok. lise mezunu alıp tonla para kazanan da tanıyorum. üniversite mezunu olup iş bulamayan tonla insan var ülkemizde.

0

üniversite okumak şart ama seçim konusunu iyi yapman lazım. çünkü mezun olmak için değil iş bulmak için iyi bir meslek okuman lazım. yoksa unv. okuyupta boşta gezen çok kişi var.

0

üniversite okumak şart değil insan kendisi isterse okur . kimse kimseyi zorla okutamaz büyüklerimize sorsanız çoğu eminim evet diyecektir . bende kısmen katılıyorum evet kendimizi geliştirmek okumak meslek sahibi olmak üniversitenin o güzel havasını solumak gerektiğine inaniyorum . ama şu anki dönemde bunun çok işe yaradığını da söyleyemem buraya katılmıyorum ne yazıkki . çünkü gençlerin çoğu işsiz hatta ben de bu guruba dahilim. böyle bir durumda insan boşuna mı okudum ben durumunu yaşıyor açıkçası. bu sebepten şu anki yaşadığımız dönemde isterseniz mastır yapın meslek kollarına göre belki değişkenlik gösterebilir tabi ama çok bir faydası olacağını sanmıyorum . sağolsun hükümetimiz öncelikle kendi yakınlarına kucak açmayı tercih ediyor .

0

eskiden okuyan sayısı çok azdı diye herkes çocuklarını okutma peşindeydi ve de okuyan hemen iş sahibi oluyodu . şimdilerde ise okuyan sayısının fazla olmasının yanında bide adam akıllı okuyan sayısu çok az . diploma sayısı çok fazla olmasına karşın heryerde üniversite açılmış her bölümün sayısu artmış. tıp dışında okuyupta iş garantisi olan başka meslek yok şu anda . hukuk fakültesi seçim yatırımı olatak heryerde açılıyor artık onuda garanti iş olarak saymam. yani sonuç olarak eğer varsa bi cevher tıp okumayacaksa okuma yerine ticaretle uğraşmak daha cazip şahsi görüşüm. üniversite okumamış olsam bu şartlarda esnaflıkla başlarım işe

0

sosyal çevre için şart olabilir ama artık iş konusunda bir önemi yok.kendim dahil olmak üzere üniversite mezunlarının çoğu işsiz.

0

şuan ülkemizde herkez üniversite okusa diyor şart diyor ama görüyoruz her yıl binlerce ögrenci okulu bitirmis iş bekliyor torpili olanlar veya kadro sıkıntısı ceken bazı kısımlar işe giriyor ayrica tabiki okudugu bölüm olsada baska bir iş yaparlar görüyoruz hanı ogretmenler bile kadroya giremezken nasıl bir anlayıs olcakkı bu ayrica tabiki herkez istedigini alamıyor unıversıteyı bitirene kadar insanlar iş guc sahıbı olanlarda var bence fazla şart deil universite hemde okumak bile kolay deil onca masraf aileler icin bari sonuna degse okudugunun gercekden üzülüyorum bende emege verilen paraya harcanan zamana tabiki.

1

üniversite okumak hiç şart olmamıştır ama şart olmalıdır bence. iş anlamında demiyorum, sosyal kimlik anlamında da demiyorum. ne geliyorsa başımıza cahillikten geliyor bu yüzden okumak şart olmalıdır.

0

lise okuyanı adamdan saymıyolar artık, üniversite okuduğun zaman daha da ufkuları büyük firmalar projelerinde uzmanlaşmış bu işin ehli olmuş okulunu okumuş insanlarla çalışmak ister ve maddi olarak da çok güzel kazançlar elde eder kendi işini kurar hatta, kimsenin kapısında çalışmaz birçoğumuz gibi benim gibi.sonuna kadar okuyan adam hayatını kurtarır sürünmez asla, yurtdışı tecrübesi bile olur.okuyanı adam havada kaparlar deyim yerindeyse, lise okumuş çok mu yani?. milletin kapısında çalışan kaç tane lise diploması bulunan insan var, ben onlardan biriyim ve üniversite okumadığıma bin pişmanım şimdilerde çünkü ustalar amirler ağzına geleni sayıyorlar insan yerine bile adam gibi koymuyorlar.

0

sadece iş bulma amacıyla üniversite okunacaksa illa üniversite okumalı diyemiyorum. çünkü şu zamanda lise mezunu bir kişi iş bulabiliyor. daha rahat bir işim olsun diye bakılırsa tecrübe gibi bir engel konulacaktır büyük ihtimal. yani sırf meslek için iki yıllık bir bölüm okusanız bile öyle bir bölüm seçmeniz lazım ki önü kapalı olmasın o mesleğin. mesela muhasebe yönetimi. iki yıllık bir bölüm. ama dört yıllık bir bölümü de var ‘’muhasebe’’ olarak. ama gidip de bir iki yıllık halkla ilişkiler okumayın derim çünkü iş bulma olasılığınız o kadar düşük ki… sağlık meslek lisesine ya da ticaret ya da meslek liselerine gitseydim de üniversite okusaydım diyorum ben şuan mesela. o yüzden üniversite okunacaksa, okunacak bölüm iyi seçilmesi taraftarıyım. üniversite okuyup işsiz kalacağıma meslek lisesi okurum, elimde bir işim olur en azından. hayatımdan iki yıl ya da dört yıl çalınmaz.

1

kesinlikle şart değil bence evde pubg oynamak veya halı saha maçları yaparak kick box a giderek kısa olan hayatımızı renklendirmek bunları yaparken bir mesleğimizin olması üniversiteye 4 çeker bi pozisyona gelerek herkesin önüne geçebilirsiniz çok gezen her zaman daha çok bilir üniversite demek bitirip işsiz kalmak demektir bayrağa selam hocaya selam kick box diyerek cevabımı kapatıyorum bol şans

0

bence şart çünkü iş imkanları aşırı kısıtlı üniversite okusan bile iş bulamaman olası yani kısacası şart olduğunu düşünüyorum hatta 2 üniversite bile düşünülebilir.

-1

tabiki de şart değil okul okumak insanın ufkunu daraltıyo bu tekneloji çağında okul yerine daha çok elimizin altında bulunan imkanlar ile daha fazla bilgi sahibi olabilme şansımız vardır ben her zaman çok okuyan mı yoksa çok gezen mi mantığına inanmış bir kişiyim çok gezin çok öğrenirsiniz