0

pirinç sulak yer seven bitkidir ülkemizde samsunda yetişir

0

pirinc genelde karadeniz bolgesinde o bolgeye ait iklim kosullarinda yetisir 've sulak arazi olmasi lazimdir

0

bir belgeselde çamur gibi bir bataklıgın içinde yetiştirildigini ama zor şartlarda üretildigini görmüştüm baya bir emek var dogrusu

0

pirinç havuz gibi bölümlere ayrılmış bölmelerin içine belirli seviyede su doldurarak dikim işleminden sonra yetişir kısacası pirinç sulak bir alanda yetişir.

0

bilindiği üzere pirincin yetişme koşulları gayet zor bir durumdur.özellikle pirinç tarlalarında bulunan zararlı sineklerin yaydığı virüslerden korunmak için devlet bir güvence yaratarak kontrol altında üretimi yapmıştır. pirinç üretimi yapılan yerlerde tehlikeli bir hastalığı mevcut olması üretimde kullanılacak yöntemlerin devlet kontrolünde gerçekleştirmesi işleminin mecbur bir hale getirmiştir. yani buradan anlaşılacağı gibi pirinç üretimi tamamen devlet kontrolünde yapılan bir yetiştirme türüdür. devlet kontrolünde yapılmadığı takdirde ciddi hastalıkların insanlar arasında yayılacağı da bilinen bir durumdur.işte tam da bu noktada devlet bunun önüne geçmek adına pirinç üretim yapma işlemini kontrol altına alarak hastalıkların önüne geçmeyi amaçlamaktadır.