0

evet dinin aslına bakıldığında günahtır. fakat faizli kredi çekerek ev almak, dolar ya da altın üzerinden kar etmek de aynı ölçüde günahtır. diyanet işleri ile görüşüldüğünde yalnızca faizi günah saymakta fakat saydığım diğer durumlar da ayrıca günahtır.

0

evet haramdır burada hemfikirim ama dolar kuyruğunda ki hacılar ve faiz kuyruğunda ki hocaları görünce şaşırıyorum . ekonomik olarak bir denge unsurudur faiz . bunu haraç olarak düşündüğümüzde ekonomimize yardımcı da olmuş oluruz ama kenarda bekleyen paramız değer kaybedebilir bunu göze almak lazım ya da gayrimenkul ile değerlendirmek lazım

1

parayı faize yatırmak dinimize göre haramdır yani çaba harcamadan ve emek sarf etmeden teri dökmeden kazanılan bir para olduğu için dinimiz gereğince haram kılınmıştır.

0

faiz dinimizce günah kılınmıştır. bir emek sarf etmeden kazanılan para her zaman dinimizce günah kabul ediliyor. alnımızın akıyla, hakettiğimiz parayı yemeliyiz.

0

günahtır tabi bu soru mu gidin kime soruyorsanız sorun. ..

0

faiz dinen günahtır, hakkı olmayan parayı hesabınıza hibe etmek demektir ve alın teri olmadıkça kazanç elde edilen her bir kuruş haramdır.bunu bilerek yapmak da ayrı bir günah, kim bilir çekeceğimiz cezaların sonucunda anca pişmanlık duyacağız.