0

diğer dinleri islamiyetten attıran en büyük özellik çok ayrıntılı ve teferruatı olasıdır benceisal olarak putalra yapan insanlar aslında putlara tapmamaktadır kendi içlerinde oluşturdukları allah'a bir put taştan bir heykel aracılığı ile ulaşabileceklerini düşünürler bütün dinlerde bir tanrı vardır fakat tek fark aralarına bir obje bir aracı koymaları farkıdır . islam'da ise bu bir obje değil bir ibadet şeklidir yani namazdır müslüman bir kimse allah'a en yakın olduğu an namazda secde de olduğu andır.
islam'da diğer dinlerden ayrılan en büyük özelliklerinden bir tanesi de islam'a inanmayan insanların fikirlerine saygı duyulması gerektiğini söylemesidir.

bir ateist eğer bir müslüman ile bir şekilde tartışma içerisine girer ise ateist müslümanın fikirlerini çürütmeye çalışarak onun inancını sarsmaya çalışır fakat müslümanın yapması gereken onun inancına saygı duymaktır elbette seviyeli tartışmalar kadar zevkli bir konuşma gibisi yoktur fakat dünya üzerinde nedenini bilmediğim ilginç bir şekilde diğer dinleri tarafından islamiyet'e bir önyargı mevcut.

0

islam'ın diğer iki semavi din ile aralarında ki büyük farklardan biri kutsal kitaplarının değiştirilmiş olmasıdır. mesela onlarca incil var ortalıkta. içerikleri aynı değil. ama tüm müslümanların inandığı kuran ise sadece bir tane var. kelimesi kelimesine tüm nüshalar aynı.