0

hayır diyemeyen insanlar hangi sıkıntıları yaşarlar?

herkesin her dediğini yapan, karşısındakini kıramayan, herşeye tamam diyen insanlar?

8 cevap
0

hayır diyemem elleri ve iyi niyetleri onları kötü insanlar tarafından kullanılmasına neden olur

0

hayır diyememek ilk bakışta iyi kalplilik fedakarlık gibi gözüksede işin temeline inilince hayır diyemeyen kişiden yararlanma ondan menfaatleri doğrultusunda pay koparma gibi durumlara sebep olan hastalık türü bir alışkanlıktır. kişi insanların isteklerini yerine getirmediği takdirde yalnız kalacağını düşündüğü için her isteline evet şeklinde cevap verir. bir süre sonra bu durum alışkanlık halini alır fakat kişi bunun farkında değilidir. bi zaman sonra kendisinden feragat eder. yapmayacağı şeyler yapar. insanların menfaatleri arttıkça hayır cevabını hatırlamaya çalışır. insanların kendsiinden uzaklaştığını gören kişi sonunda hayır demeyi öğrenir. yalnız kalmanın aslında ne kadar güzel bir şey olduğunu anlar ve menfaatçileri kendisinden uzaklaştırır.

0

kendimize zarardır aslında fakat karşımızda ki kişiye hayır diyebilirsek karşıda ki kişinin bize olan saygısı artacak ve kendimize saygımız artacaktır.

0

bu kişisel bir problemdir.hayır diyememe sorunu çoğu kişide var malesef.arkadaşın borç ister elinde bir miktar vardır ama iyi kalplisin ya kırılcağını düşünürsün hayır diyemezsin.sonra bekler durursun.senin eşyanı ister yine üzülceğini düşünürsün verirsin hayır diyemezsin.sonra o eşyana zarar gelir sen üzülürsün.patronun sana ekstra iş verir hayır deyip itiraz etmeye korkarsın.bunun nedeni birilerini bir şeyleri kaybetme korkusundan geliyor bence.sonunda üzülen sen oluyorsun belki bir kere hayır desen bir daha senden böyle istekleri olmayacak.ya da kaybet korkma ne olacaksa olsun.hiç bir şey senden önemli değil.ama insanın içi rahat etmez işte ya şöyle ya böyleler uçusur içinde.korku salar içini sonucu seni üzse bile.aslında bunlar birer yük bize.bu yüklerden kurtulmak lazım.seni zor durumda bırakacağını bile bile ve senin hayır demeyeceğini bilen bir insan hep aynı şeyleri yapıyorsa bırak kaybet onu hiç bir şey kaybetmiş olmazsın.sen kendini kazanmış olursun.sen kendini bulmuş olursun.ben böyle kişilere tavsiyem gidin bir bilenden tavsiye alın her şeyinizi kaybetmeden önce.gerçekten zor bir durum.insanı sıkıntıya sokan bir durum bunu iyilikle karıştırmayın.iyilik içinden gelerek yapılan bir şeydir.ama hayır diyememek içinden gelmese de evet demektir.insanı içini huzursuz eder.insanı sosyal yaşamını zorlar.araştırın ,okuyun, bu rahatsızlıktan kurtulun.

0

hayır diyemeyen bir insan çok kandırılır hayatı boyunca hep kullanılır

0

hayır diyemeyen insan kendisini işlerinden alıkoyar başkaları için yaşar

0

hayır demesini bilmeyen insan, benim gibi aylığını alıp neredeyse beş parasız kalan insandır.ailemin sıkıntıları elimi ayağımı bağlı tutuyor, kendim için birşey yapamıyorum ve bu durum karşısında ağlıyorum bazen.

0

bende kolay kolay hayır diyemiyorum. hep kendine zarar verirsin