0

kendini daha mutsuz hissede içe dönük olur depresyona yakındır

0

serotonin eksikliği belirtilerine devam ediyorum

bu kişiler kendilerini de, kendi bakımlarını da ihmal ederler. öz güven eksikliği başlar. buna vakit ayırmak istemezler çünkü enerjileri yoktur.

bu düşüklükten kaynaklı baş ağrıları olabilir, tansiyon problemi baş gösterir.

tüm bu sorunların çaresiz olduğunu düşünmemeli, sağlıklı beslenme, egzersiz, uzman yardımlarıyla serotonin seviyesi artırılarak normal hayata dönülmelidir.

sonuçta somut kimyasal bir eksikliktir söz konusu olan.

0

serotonin mutluluk hormonu olarak bilinir. çünkü insanın duygusal durumunu düzenler, uyku ve kalitesi, iştah, motor davranışlarından sorumludur.

bu nedenle de eksikliğinde tüm bu düzende bir aksaklık, sorun olduğunu gösteren belirtiler meydana gelir. bunlar tahmin de edileceği gibi sinirlilik hali, mutsuz hissetme, ümitsizlik, çaresizlik hali gibi, duygularda olumsuz yönde değişimler yani depresif haller ve anksiyete bozukluğunun beraberinde getirdiği tepkili ve öfkeli davranışlar, serotonin eksikliği olduğunun, bu yüzden de motor sistemde ve ruh sağlığı üzerinde bu olumsuz etkilerin görüldüğünün işaretidir.

diğer yandan ise, abur cubur, çikolata, hamur işleri gibi tatlı yeme ihtiyacı baş gösterir. çünkü kişi bu hallerini yani mutsuz duygu durumunu şeker yiyerek dengelemeye çalışır. belki bilinçli belki de
bilinçsiz bir şekilde ama çoğunlukla bilinçsiz olarak bünyesi onu tatlı yemeye çağırır. fakat bunları yapmadan da mutlu hissedebilecek değişik yolar bulunabilir.

takıntılı düşüncelere dalmak, aşırı derecede öfke ve sürekli stres hali, anksiyete ve panik durumlarıyla baş etmeye çalışıyor olmak, bu hormonun eksikliğinin belirtileridir. yani çok endişeli gezmek, olmak.

serotonini düşük kişi uykuya dalmakta güçlük çeker, geceleri ani uyanma, akla gelen olumsuz düşünceler yüzünden uyuyamama gibi sorunlar yaşar. yani serotonin eksikliği, uyku düzeninde büyük bozulmalara aksamalara sebep olur.

sosyal hayata karışmak istememe, kişinin ailesiyle dahi ilişki kurmak istememesi, daha doğru olarak isteyememesi [ çünkü kendinde bu gücü görmez ] hep bu eksikliğin sebebidir. fakat aile ve arkadaş ilişkilerinin bozulmaması için, bu durumun bilincinde olarak bir şekilde düzenlenmesi yoluna gidilmelidir.

bunu şuna benzetebiliriz. bizim biz olmamıza yarayan vücudumuzdaki farklı eylemlere, amaçlara hizmet eden sistemler içinde, tüm bu serotonin hormonunun sorumlu olduğu, motor davranışlar, duygu durum düzenleyiciliği, yeme içme ve uyku faaliyetleri gibi olayların yönetimini elinde bulunduran bu muazzam sistemi, normal günlük hayatımızda kullandığımız bir motora, özellikle de bir araba motoruna benzetir isek, bu motorun yağında azalma başlamış, soğutma suyu kanallarında tıkanma oluşmuş uygun vites ve hızda gidemiyor demektir.

0

hep aynı şey oluyor biraz önce yazdığım cevap yine gitmedi ve ben kopya engeli olduğu için kopyalayamadım tekrar yazacağım , bu nasıl şey her yere yazıyorum cevap bile verilmiyor, insanlar emek harcıyor vakit, hepsi boşa gidiyor. böyle bir şey olmaz insanlar kendi yazısını düzenleyemeyecek mi. kaybolma olmasın diye bundan sonra önce word e yazmak istiyorum. bu kopya olayının başka teknik çaresine bakınız lütfen burada yazılan yazıya güven olmuyor çare bulun