0

kiskanmak dogal bir duygudur fakat bunu hangi derece de yasadiginizdir onemli olan.cok fazla asiri kiskanclik hem kisiyi hem karsi tarafi yorar ve yipratir.klasik olarak kurulan ben sana guveniyorum da cevreye guvenmiyorum lafi cok sacma bana gore.sonuc olarak karsimizda ki kisi de bir birey ve nerede nasil davranmasi gerektigini bilir yonlendirmek,kisitlamak cok yanlistir.guvenmeyi tercih edin,inanmayi tercih edin.karsinizda ki kisinin de bir birey oldugunu,dusunebildigini unutmayin baskalari yerine dusunup,konusup,kisitlayip,kararlar vermeyin.birey oldugunuzun farkinda olun hobi olarak yine kiskanin ama bunu hastalik derecesinde karsinizda ki kisiye yansitmayin:)

0

herkes ilişkiyi farklı yaşayabilir herkesin ilişkisi aynı olmayabilir ancak , ben ilişki de aşırı kıskançlıktan hoşlanmıyorum . zaten insanlar birbirlerini nedensiz yere niçin kıskanırlar bunu da bir türlü anlayabilmiş değilim . bu durum boş yere tartışıp karşılıklı yıpranmaktan başka bir işe yaramıyor iki tarafta birbirini yeterince yoruyor kıskançlık konusunda . halbuki karşımızdaki insana ve kendimize biraz güvenimiz olsa bütün bunlar hallolur . tabiki güven kolay oluşmuyor bunun içinde karşınızdaki insanı tanımalı ve bu süre içerisinde size güven veren biri mi bunları tartmanız gerekiyor . belki de birbirimizi yeterince tanıyamıyoruzdur . insanlar birbirine güvenmek yerine devamlı birbirine şüphe duymaya çalışıyor . her insan bir birey ve hepimizin kendine ait özel bir hayatı var . karşınızdaki insan ister eşiniz olsun ister sevdiğiniz kişi yada sevgiliniz neticede oda bir birey kendine ait alanları olmalı dizinde olduğu gibi . bence insanlar bu konuda birbirlerini çok kasıyor ve birbirlerini görüyorlar ben öyle düşünüyorum . hepimizin çevresi olabilir kendine ait özel hayatı olabilir. çift olarak birbirimizin bu alanlarına girdiğimiz zaman orada huzur da kalmıyor . insan karşındakine ve kendine güven duymadığı müddetçe de bu böyle sürüp gidecek . karşınızdaki insan eğer birşey yapacak olsa bunu her türlü şekilde yapabilir siz buna engel koysanız da koymazdsniz da bunu hiçbir zaman bilemeyeceksiniz . yani sizin kıskanmanız hiçbirisi değiştirmez . bu yüzden bence ne yıpranın ne de yıpratın . eğer onu tanıyorsanız kişiliğini karakterini nasıl bir yapısı olduğunu biliyor ve ona güven duyuyorsanız zaten kıskanmazsınız .

0

ilişkide çok kıskançlık kesinlikle bence doğru bir hareket değildir. evet kıskançlık olmalıdır .ama aşırıya kaçtığında bu gerçekten artık insanın kendisine ve karşısındakine zarar vermeye başlar ve bir süre sonra artık o ilişki içinden çıkılmaz bir hal alarak son bulmaya mecbur kalır.

0

kesinlikle bu doğru değil ne kadar büyük bir aşk olursa olsun kıskançlıklariyla sevdiğiklerinin yaşam alanlarını kısıtlayıp nefes alacak alanlar bırakmayıp bu ilişki ve aşkı gözlerinde gitgide bitirirler eğer ki buna engel olamıyorsalar ilişkileri için bir terapiste gitmeleri şarttır