0

bazıları gerçektende anlayabiliyor.fakat daha çok bana göre kediler konuşma ile değilde bence reflekse ve mimiklere göre hareket ediyor olabilir.ya da ona verdiğiniz hislere bağlı hareket ediyor olabilir.

1

bazıları gerçekten anlıyor.ama kedilere nankör derler gerçektende öyleler en iyisi köpek

2

muhtemelen anlıyorlar ama ne kadar komut misali mesela yabancı dilde evet hayır gibi basit şeyleri biliyorsak onlarda git gel otur kalk gibi komutları öğreniyorlar kedileri başlıca cevap verdikleri ve ilgi gösterdikleri kelime pisi pisi anlamayan kedi yoktur

3

bence kesinlikle anlıyorlar. tabi bu durum kedilerin ne kadar fazla insanlarla iletişim kurduğu ile alakalı olarakta değişir. tüm sokak kedilerinden sizi anlamalarını bekleyemezsiniz. genelde ev kedileri ise söylenen bir çok şeyi anlıyor. ancak tuhaf karakterleri olduğu için bazen anlasalar bile gözünüzün içine baka baka yapma dediğiniz bir şeyi yapabiliyorlar. biz bahçemiz de sürekli olarak iki kedi besliyoruz. aslında üç tanelerdi ama birini kaybettik maalesef. bu kediler ile her gün iletişim halinde olduğumuz için gerçekten ne desek anlıyorlar. camdan sürekli izleme halindeler. mutfaktan çıktığımız zaman salona geçeceğimizi anlayıp salon camına gelip kendilerini göstermeye çalışıyorlar hemen. gerçekten çok tatlı ve akıllı hayvanlar kediler. özellikle, bu soğuk kış günlerinde park ve bahçelere kediler için yuva koyalım, mama koyalım. biz ne yapsak anlıyorlar. onların sevgisini görmek muhteşem bir şey.