0
0

iyi bir türk kahvesi hazırlamak için. öncelikle öğütülmüş kahve çekirdeklerini alıp kişi sayısınca cezveye koymak gerekir sonra şekerini de ilave edip, altını hafif eteş olacak şekilde açarız. sonra karıştırmaya başlatız kaynayana kadar belli arkalıklarla karıştırılır. kahve köpüklenmeye başladı mı onu alıp, fincanlara yavaşça dökmeye başlarız sonra da yanına suyu ve lokumunu koyup misafirlerimize sunarız.

0

türk kahvesi fincan ölçüsüne göre kaç adet yapılacaksa o kadar fincan su cezveye boşaltılır. ardından bir o kadar kaşık kahve konur. şekeri konur, güzelce kısık ateşte pişmeye bırakılır. sonra köpük olunca fincanlara paylaştırılır. soda ile yapılan kahve daha iyi köpürür. ayrıca kahvede önemli olan iyice karıştırmaktır. yanına çikolata ve lokum konarak da zenginleştirilebilir. orta şekerli , şekerli ve az şekerli olması şeker oranına göre belirlenmektedir.

0

türk kahvesi için kahve çekirdeklerinin makine yardımı ile öğütülmesi gerekiyor daha sonra her bir fincan kahve için bir tatlı kaşığı türk kahvesi şeker zevke göre eklenir bir fincan su eklenir ve kısık ateşte ağır ağır pişirilir afiyet olsun