0

bence yanlis bir dusunce onu yapan erkek oldugu icin degil duyarsiz oldugu icindir.

0

ülkemizde şöyle bi durum var:
karı-koca arasına girilmez diye baktığımızda evet insanlar birbiriyle kavga eder hele bu evli çiftse gayet doğal karşılanır sebeblerine baktığımızda maddi,evsel,psikolojik,yaşam şartları gibi şeylerin çokluğu bu durumu körüklüyor.
bizde de şöyle bi durum var dediğim gibi karı-koca arasına girilmez, kavgasız ev olmaz,kavga evin tuzu,biberi gibi durumlar söz konusu bu yüzden kimse eğer şiddetli değilse karışmaz.
başka bi anlayışta şu dışardakiler olsun,muhtar olsun herkez şunu düşünüyor önce 1.dereceden aile fertleri gelsin yardım etsin sonra ise komşuları gibi bir düşünceye sahip bir örfümüz olduğundan genelde karışılmaz kavgalara.

2

ne alaka bence evli çiftlerin arasına karışmamak gerekir. adam sonuçta muhtar yani belki karışmak istemiyor dur o kadın dayak yiyorsa o zaman kendisi şikayet edecek. kadına şiddet normalde cezası büyük bunu tüm kadınlar biliyor ama bazı kadınlar şikayetçi de olmuyor. demek ki; ya kocalarını çok seviyorlar ya da dayak yemekten hoşlanıyorlar. bence u konuda kadınların kendisi şikayet etmesi lazım hani bizler şikayet ettiğimizde sen kimsin de benim çocuğumun babasını şikayet ediyorsun gibi durumlarla karşılaşmamak için bence insanların karışmaya hakkı yoktur. öyle elinde bıçakla yada silah yoksa hiçbir şekilde şikayet etmem beni ilgilendirmez. ben şahsen kocamdan dayak yesem ben kocamı şikayet ederim o zaman diğer kadınlarda kocalarını şikayet etsinler. en azından bir daha şiddete maruz kalmamış olurlar. demek ki kendileri dayak yemeye o kadar çok seviyorlar ki; şikayette bile bulunmuyorlar.

0

bence muhtarlar hiç sokaklarda halkla içli dışlı deilde ondan karşılaşamıyorlar