0

bence adil değil. hiç birşey haketmeyen birisinin herşeyi var

0

hayat ve yaşam adildir,
adil olmayan haksızlık yapan hayat deyil,hayatın içindeki bencil ve nankör insanlardır.

0

şu yaşıma kadar duyduğum gördüğüm ve bildiğim her şey hayatın ne kadar adil olmadığını kanıtlar derecede resmen. hiçbir yerde adalet görmedim.sözü bile vardır dünyanın adeleti yoktur diye.

0

vhjhfgbnjufcbbjhcv nfdccynnhhhdvbydsxvjjhvdsacbnnvc

0

hayat ne adildir nede degildir. aslında dünyaya geliş sebebimiz adil olarak yaşadıgımızda allaha nasıl yöneldigimiz. adil olmadıgında nasıl yöneldigimizi nefsimize bırakarak görmek istemesidir.

0

adalet diye bişey yok adil bişey de kalmadı

0

günümüzde adalet göreceli bi kavram olmuştur. yani herkese göre adalet farklı şeyler çağrıştırır. taraflar bardağa farklı taraftan bakarlar. hayatım adil değil diyebilirim beğenmeyebilirim fakat ya benim hayatıma aynı şekilde imrenen bir kişi varsa ozaman işler tersine döner

0

hayat keşke adil olsaydı. hayat adil değil ki. bir yerde insanlar deli gibi para harcıyor, bolluktan birçok şey israf edilirken diğer yandan açlıkla ve susuzlukla boğuşuyor. bir yerde savaş olmadan kayifle yaşamak varken diğer yandan savaştan harap olmuş ülkeler var. bir yandan çoculklar sağlıklı yaşarken diğer yandan çocuklar mücadele ediyor bulaşıcı hastalıklarla. bir yanda eğitimde doruklarda olan ülkeler diğer yandan okuma yazma bilemeyen bir nesil var. bu ve bunun gibi birçok örnek var. maalesef hayat hiç adil değil. keşke adil olsaydı. çocuklar ölmeden, hayvanlar saldırıya uğramadan mutlu ve meaut yaşanılsaydı. bunun gibi birçok şey var. eğer dünyada adalet olsaydı bunca kötü olay yaşanmazdı. insanlar bu kadar kolay suç işleyemezdi. evet hayat acımasız yine de hayatı yaşamaya çalışıyoruz.

0

kesinlikle düşünmüyorum bu hayatta kim neyi istiyorsa o şey olmuyor , istemeyenler daha şanslı . örneğin allah isteyene çocuk vermiyor fakat istemeyen insanın 5 6 tane çocuğu olabiliyor bu sadece küçük bir örnek yani ama adil degil kesinlikle

0

hayatın hiç bir zaman adil olduğunu ve adil olacağını düşünmedim aklıma getirmedim, bir çok kez sordum sadece neden ben?.bu sorunun cevabının yolu bir çok yere çıktı her defasında, her defasında buldum dediğimde yanlış şıkkı seçtiğimi gördüm.ben kime ne ettim ne yaptım çok merak ettim ediyorum da hâlâ desem yanlış olmaz, hayat bizleri bir labirentin içine koymuş çıkış noktasını bulmaya çalışıp duruyoruz ve bir yere de geldiğimiz yok aslında, sadece yörüngemizi tavaf ediyoruz başka ne olacaktı ki?.14-15 yıldır bir havale geçirmistim ondan 1 hafta sonra da epilepsi hastası olmuşum çocuktum o zaman, o çocuk halimle benim kime ne günahım olmuş olabilirdi ki?. isyan etmiyorum eskisi gibi, artık isyan etmekte çözüm değil bunu anlayabiliyorum ama bir kez olsun günyüzüne çıksın cevapsız sorular.tamam hayat adil değil hayat acımasız da aradığım sorulara bir cevap bulmak mümkün bir cevap istiyorum, hayatta bir tek ölümün çaresi yok sonuçta.bu saatten sonra hiçbişey istemiyorum hiçbişey peşinde değilim, sağlıkla huzur olsun yeter de artar bana.

0

hayatın kesinlikle adil olduğunu düşünmüyorum. çünkü bu hayatta hiçbir istediğim olmadı. hep başkalarının isteklerini doğrultusunda hareket ettim. her şeyden bıkmış durumdayım. bazen kendi kendime soruyorum niye yaşıyorum bu hayatı diye. madem ben ve isteklerim önemli değil neden yani. tabi bir cevap bulamıyorum. gerçi cevabı şöyle olabilir: çünkü başkaları böyle istiyor. bu durum belki ilerleyen zamanlarda düzelir diye diye ömrümü çürütüyorum. ama kim bilir belki bir gün benim de yüzüm güler kim bilir.. ama her şeye rağmen gülebiliyorum ya buna da şükür diyorum. çünkü beni tek bir kişi anlıyor. o da sevdiğim adam. ben onun gitmesinden çok korkuyorum. ama inşaallah onunla birlikte hayat yüzümüze güler de birlikte musmutlu bir yuva kurarız :)

0

dünyanın bir tarafında insanlar açlıktan susuzluktan can veririken bir tarafında insanalrın yemekleri bğeenmediği yemek seçtiği canı istediği kadar yiyip kalnalrını çöğe attığı bir gerçeklik var ve. hiç bir insan bu hayatlar arasında bir tercih yaprak dünyaya gelmiyor. bna karşın önüne her türlü imkan sunulmaına rağmen haat ve insalık için boş boş iler ile uğraıp tonlarca para harcayan kıymet kadir ne bilmeyen insanlar mutlu ve rahat yaşarken ilim bilim iiçin uğraşan ama sırtındaki hırkasının söküünü dikemeden karda kışta ayağında doğru düzgün botu olmadan ve hatta çok kötü durumlar da söz konusu olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz ama tüm bunlara rağmen hayata karşı direniğ insallık adına sağlıklı işler yapmak isteyen çocuklar vrken kimse aaletten bahsetmemeli bence. ki bu durum sadece insanlık için geçerli de değil aynı zamanda yani şimdi hayvanat bahçesinde doğöuş ve orada büyümek zorunda klamış vahşi hayat adaptasyonlarına sahip olan bir hayvan ile kendi habitatında doğup büymüş kendi ortamının gereklilikleri ile yaşyan bir hyvan için hayat adaletli midir.?

0

yani hayat olduğu gibi devam ediyor. bence hayatta hiçbir zaman suç bulmamak lazım ama adalet olduğunu zannetmiyorum. yani ben türkiye'de adaleti olduğuna da hiçbir zaman inanmadım. hani adalet ne zaman gelecek çok merak ediyorum ama böyle olduğu sürece bence bu ülkeye adalet hiçbir zaman gelmeyecektir ama şöyle bir şey var. hayat her zaman yaşayanı yani yaşamayı bilene güzeldir. yaşamayı bilmeyene zaten hayat her zaman çok sıkıcı gelir ,anlamsız gelir. onun için dediğim gibi hayatta hiçbir zaman suç bulmuyorum. rabbim tüm güzellikleri vermiş ama işte ülkemizde sorun var. ben en iyisi böyle cevaplayayım.

1

bu hayatın heycanı meycanı olmadığını düşünüyorum daha çok