0

toplumda kitap okuyan kişi ne kadar çok olursa, o kadar üreten, gelişen, ilerleyen toplum olur. mustafa kemal atatürk ' ün dediği gibi hayatta en hakiki mürşid ilimdir. ilimle, fenle toplumlar ilerler. cehalet toplumların en büyük düşmanıdır. sürekli geriye götürür ve bağımlı, tüketen, suç eğilimi fazla olan toplum hâline gelir.

0

kitap okumak toplumlar için çok önemlidir kitap okuma sayısı o toplumun kültürel seviyesini de gösterir kitap okuyan toplumlar demokratik haklarını her zaman her yerde arayabilirler sorgulayabilirler ama kitap okumayan toplumlar da önlerine ne koyarlarsa onlara evet demeyi bilirler ancak ne sorgulayabilirler ne eleştirebilirler

0

okumak bilmektir bilmediğini öğrenmek, ufkunu genişletmektir. okumak her manada okumak faydalır. okumanın bir çok yöntemi vardır. mesela insan okumak, kitap okumak, evreni okumak gibi. ama okumak kelimesinin gerçek anlamı hayattır. yaşamımızı güzelleştirir, dünyayı farklı bir biçimde algılarız. okumak... bize yaratıcılık kadar daha derinlere iner ve bizi oksijensiz bırakmaz.