0

ben okuma aliskanligimi aslinda tam anlamiyla ortaokuldayken kazandim. ilkokul 4 ve ilkokul 5. sinifta sinif ogretmenimiz her hafta herkese sinif kutuphanesindrki hikayelerden dagitirdi, bizde okurduk. ortaokula gectigimizde yani 6. sinifta turkcr ogretmenimiz bir kitap vermisti. sinavda cikacagini soyledi. bizde tabi alip okuduk kitabi. iste o gun bu gündür kitap okumayi birakmadim hic.

0

kitap okuma alışkanlığı mı çocukluktan bu yana kazandım. ben çocukken okulumuzda kitap okumak için ayrı ders olurdu. ve o bşr saatlik ders diliminde kitap okurduk hem oradan bir alışkanlık hem de ablalarım geniş bir kütüphaneye shaip kitpa konusunda sanırım onlardan dolayı alışkanlık edindim ve okuma alışkanlığı kazanmaya başladım. okudukça sevmeye ve hoşuma gitmeye başlamıştı. ve zamanla bunu geliştirdim. daha çok okumaya kitap almaya çalıştım bu şekilde okuma alışkanlığı kazandım ve hala devam ediyorum araştırıyorum alıyorum

0

öncelikle ilgi alanı çerçevesinde kitap araştırması yapıp bir liste oluşturmak ve tamamlama hedefiyle okumaya başlamak. böylece neyi isteyip neyi istemediğinizi de daha net görmüş oluyorsunuz. sonrasında listenin kapsamını genişletip hedeflenen süreleri güncelleyerek bir alışkanlık haline dönüşmesini sağlayabilirsiniz.

0

birden oluşan bir şey ki o yani tam olarak birden değil de zamanla kendiliğinden oluşur. bir insan sevdiremez bence kitap okumayı kimseye. ben küçükken okuduğum kitaplardan etkilenerek her kitapta başka hikaye bulma arzusuyla okuyorum ki öyle de oluyor. orhan kemalin cemile'sini okudum en son. müthiş bir anlatım. müthiş bir hikaye.