0

benim küçüklük yıllarımda yani 11-12 yaşında facebook vardı ve kullanımı çok yaygındı. herkesin bir hesabı vardı ben de küçüğüm tabi özeniyordum. babam hesap açmama müsade etmiyordu aslında düşününce mantıklı gibi geliyor o yaşta bir çocuğu facebookda türlü türlü insanların arasına sokmak tehlikeli olabilir fakat bu yaşta bir çocuğa bir şeyi yasaklamak her zaman ona daha cazip gelir. hatta bu yaşta olmasına bile gerek yok herhangi bir insan için de bu böyledir fakat ergenlik yaşlarında daha fazladır tabi. her neyse bana hesap açmak yasak olduğu için ben de daha çok merak etmeye daha çok heveslenmeye çevremdeki arkadaşlarıma özenmeye başladım ve en sonunda açtım. ilk facebook açtığım günü hatırlıyorum o zamanlar sevgilim vardı okuldan ama çocukla hiç yan yana gelip konuşmamıştık sadece kağıda yazıp birbirimize notlar gönderiyoduk. masum işte başka şeye ihtiyaç duymuyor o yaşlarda insan. o sevgilime arkadaşlık isteği atmıştım. ama nasıl heyecanlıyım görmeniz lazım. sonra böylelikle gizli de olsa benim facebook maceram bu şekilde başladı. üstelik kendime facebook açtığımda evde internet bile yoktu. aylarca facebooka girdim karşı komşunun internetinden. karşı komşu dediğime de bakmayın kapı komşusu değil baya taa karşı binadan bahsediyorum. bitek balkonda çekiyor diye karda kışta balkondan içeri girmezdim. bu olaydan anlaşılıyor ki çocuğunuzu o yaşlarda devrin gereği olan şeylerden kendinizce korumak için ne kadar yasak koyarsanız onu o şeye o kadar itersiniz. daha sonra 14lü yaşlara geldiğimde bütün çevre tarafından tanındım. o zamanlar popi deniyordu popülerin kısaltmasıydı yani birtek okul değil çevre okullardan yaşıtlarım olan herkes tanıyordu. güzel de bir kızdım attığım fotoğraflar falan rağbet görüyordu. sonra facebook da yeterli olmadı tabi ınstagram diye bir şey çıkardılar oraya da üye oldum orda da güzel paylaşımlar yaptım derken whatsapp çıktı. tabi o zamanlar lise çağına gelmişim telefon alınmış artık her şey elimin altında. üstelik yeni bir yere tanışındık orda da karşı binadaki komşunun internetini buldum. sonra ne oldu şuan 19 yaşıma girmek üzereyim ve whatsapp dan başka hiçbir sosyal paylaşım sitesi kullanmuyorum. facebookum da instagramım da twittwrım da yok. psikolojik ve enerji olarak beni sömürdüğünü yorduğunu zamanımı çok gereksizce çaldığını farkettim ve hepsinş kapattım. aynı şekilde erkek arkadaşım da kapattı böyle daha huzurluyuz. ama o zamanlar bana yasaklayan babam şuan hepsini aktif olarak kullanıyor :d hayat

0

ilk sosyal medyayı facebook ile tanıdım ve şu hemen hemen bütün sosyal medya uygulamalarını kullanıyorum

0

msn sayılıyorsa msn ile başladım sonrasında facebook ile devam ettim. bir ara ask.fm çıkmıştı sanırım facebooktan sonra onu kullanmıştım. sonrasında ise instagram ve whatsapp kullandım. twitter kullanmayı denedim ama pek bana göre değil gibi geldi çok uzun süre kullanmadım. birde snapchat vardı. bir dönemde onu kullanmıştım. şuan instagram ve whatsapp yeterli oluyor.

1

2008 de facebook kullandım ilk sosyal medya hesabı olarak. sonrasında bir dönem twitter. instagram hiç kullanmadım. şimdi whatsapp yetiyor, sosyal medya hesabı kullanmıyorum.

0

benimde ilk kullandığım sosyal medya tabiki facebook tu

0

sosyal medya kullanmaya ilk olarak facebook ile başladım.

0

sosyal medyadan sayılırmı bilmem ama ben msn kullandım ama şimdi sorsanız hatırlamam
günümüze dönersek ilk kullandığım sosyal medya facebook oldu

0

ilk kullandığım sosyal medya facebook uygulaması oldu. hala da kullanıyorum.

0

facebook ve twiter ile youtube yonja sitesi