1

küçüklüğümde mahallemizde; körebe, saklambaç, yakar top, istop, birdir bir, bilye, gazoz kapağı, minyatür kale maç, uzun eşek, yağ satarım bal satarım, kulaktan kulağa oyunlarını oynardık.

0

sabahtan akşama kadar okulun bahçesinde futbol oynardım. gazoz kapağı, bilye ve saklambaçta yan oyunlarımızdı.

1

en çok sevdiğim oyun evcilikti. bunu da iki türlü oynardık. 1. ev içinde bebeklerimizle oynardık. 2. evimizin bahçesinde çamurdan pastalar vs yapardık. bunun haricinde can (yakartop), ip atlama, yerden yüksek, çift çift, daledombik, istop, koşu yarışı, tankerle yuvarlanma, eski minder... ne güzel oyunlardi.

1

yakar top ,saklambaç , elim sende ,misket , mahalle maçları ve daha bir cok guzel oyun akşama kadar sokaklarda vakit gecirirdik tahta araba yapar binerdik şimdi hayatimiz tamamen internet ve onun esiri olan cocuklarla ve gençlerle dolu internet faydalı kullandığın taktirde yararlıdır öteki türlü hep zarar bilinçli kullanmaya özen gösterilmeli

1

saklambaç oynardık mahalledeki çocuklarla, sek sek oynardık, ortada sıçan oynardık, kızların gönlü olsun diye iple atlardık.

1

saklanbaç, kör ebe ,elim sende, yakalamaca, kosmaca, seksek , 4mevsim, ortada sıçan, yerden yüksek, istop...

1

çocukluğumda sokakta oynamak vardı .
evcilik, seksek, yakan top, saklambaç, körebe, birde o zamanlar atariler moda olmuştu onları oynardık...

1

saklambaç oynardık. en sevdiğim oyunlardan biriydi.. istop oynardık bir de bunu severdim. onun dışında yerden yüksek, ortada sıçan, ebelemece, körebe, seksek gibi oyunlar oynardık... ip atlardık. dansa davet vardı.

1

bilgisayar ortamında mı yoksa mahallede mi çok anlamadım ? :) 90 lı yılların çocuklarındanım ben. az çok bilirsiniz mahalle kültürünü. bilgisayar olayına gelirsek knight online hayat offline... :)