1

ben hafızlık yapıyorum
ilk başlarda insan çok zorlanıyor
ama insan daha sonra hemen alışıyor
mesela daha önce bir sayfayı tekrar tekrar okumama rağmen 2-3 saatte zor ezberliyordum
ama ilerleyen zamanlarda ezberleyeceğim sayfayı bir kaç kez dinleyip öyle ezberlemeye başladım daha kolay olduğunu farkettim
herkese tavsiye ederim
umarim hayatınız boyunca mutlu olursunuz

1

ezber yapmanın en kolay yöntemi okuduğunu anlamaktan geçer. bunun için de çok kitap okumak işe yarar. ezberden ziyade anlamak daha önemli. ezberin kalıcı bilgi olduğuna inanmıyorum. mesela bir metni ezberleyeceksiniz. o metni nasıl ezberlersiniz. cümle cümlemi? eskiden öyle yaptığım olmuştu. 1 sayfayı 1 saate ezberlemiştim. sonra tekrar etmediğim için 2 günde unuttum. sonra farklı metotlar denedim kodlama gibi. çok kitap okudum. okuma tekniklerine baktım. denedim başardım. ezberde başarılı olmak için kavramlardan yola çıkmam gerektiğini anladım. mesela bir metin okuyorsunuz. o metin konusunu amacını bulun. bulduğunuz zaman zaten her şey beyninizde canlanmaya başlayacak ve zihniniz o metni ya da formülleri tutacaktır.

1

ezber yapmanın en kolay yolu ezber yapacağınız şeyi 3 er defa arka arka ya okumaktan geçer bazı fikir verenlere göre bunun daha kolay yolu sondan başa okumakmış denemeye değer bir yöntemdir kalıcı olur.

1

başka birini karşına alıp ona anlatmak.eksik yerlerini karşınızdaki tamamlarsa ortaya güzel bir ezber çıkar