0

bulunabilecek her türlü yaşam gereksiniminin bir tanrısı olan yunan mitolojisinde her olay mistik ve büyülü bir havada işlenir. öyleki yeryüzünün, suyun, bakirelerinin, tutkunun, aşkın, savaşın, cehennemin tanrıları varken bu inanış poli, yani çoklu inanış olarak geçer. herkesin ucundan bakması gerektiğine inanırım çünkü olaylar ne kadar gerçekçi gelmese de okuduklarınızla bir çizgiromanın ya da filmin içine düşmüş gibi hissettiğimiz anlar olur. bu arada benim favorim savaş tanrıçası olan güzeller güzeli arena ve abisi ile taş kağıt makas oynarken yanlışlıkla cehennemi seçtiğini düşündüğüm cehennem zebanisi hadestir. sağlıcakla kalın

0

herşeuin bir tanrısı var ve ilginç hikayeleri anlatılır

0

zeus gök tanrısı tanrıların babası en güçlü tanrıdır poseidon deniz tanrısı depremlerin sorumlusu hades ve zeus un kardeşi hades yeraltı tanrısı kötülük tanrısı hephaistos demircilik tanrısı ares savaş tanrısı zeus ve heranın oğludur athena ile mücadeleleri ve afroditle kaçamaklarıyla bilinir hermes zeusun habercisi afrodit güzelliğin ve aşkın tanrıçası athena zeka sanat ilham barış tanrısıdır zeusun oğludur. apollan sanat tıp bilim tanrısıdır bildiğim yunan mitelojisi tanrıları bunlar. yunan mitolojisinde bulunan tanrılar hemen hemen roma mitolojisinde de bulunmaktadır.

0

27 yıl süren meşhur pesoponnesos savaşları

0

yunan mitolojisinde ares savaş tanrısıdır.zeus ve hera'nın birleşmesi sonucu doğmuştur.afrodit aşk tanrıçası olarak bilinir.güzellik tanrıçası olarak ta bilinir. pan çobanların tanrısı olarak anılır.ormanların,tarlaların,hayvan sürülerinin ve çobanların koruyucusu olarak bilinir.ama pan 12 olymposluya dahil edilmemiştir.hadeste bunlardan biridir. pandora tanrıların armağanı olarak geçer.yunan mitolojisinde ilk yaratılan kadın olarak bilinir.apollon zeus ile leto'nun birlikteliğinden olmuştur.aretemis'in ikiz kardeşidir.artemis ise yunan din düşüncesinde ve en eski kendine has kişisel özelliği olan tanrıçalardan biridir. yunan mitolojisi hakkında bildiklerim bu kadar. yani özetle birçok tanrı ve tanrıçası bulunan bir mitolojisidr.

0

çok tanrılı bir anlayıştır. islam'a terstir. aşk tanrısı,su tanrısı,güzellik tanrıcaşı gibi değişik şeylerin tanrıları mevcuttur.

0

her duygunun bir tanrısı vardır diye biliyorum.

0

antik yunan da dünyanın ve insanların yaratılışı tanrı , tanrıça ve kahramanların hayatındaki olayları ve durumları bildiren mitler yani efsanelerdir.