0

bence öyle bir ayrım yapmak yanlış çünkü zeka üzerinden birçok etki olabilir. mesela zekanın üzerinde ençok genetik faktörler olduğu söylenir bazıları ise çevresel faktörler daha önemlidir diye düşünüyorlar.

0

bence öyle bir şey yok sağ elle yazanlarda gayet zekiler.

0

sol eli ile yazi yazanlara genellikle zeki diyorlar ama doğru mu bilemem yazıları guzel onu biliyorum

0

sol eliyle yazanlar daha zekidir diye bir şey yok, insanlar beyninin her iki yarından birini daha fazla kullanmaya yatkındır, öyle kullanırlar, dolayısıyla da solaklar beyinlerinin sağ lobunu kullananlardır.yani beyinde sağı kullananın vucudunda sol taraf, solu kullananların ise sağ tarafı aktif geliimiştir.

beynin sol tarafı matematiksel zeka, bilgiyi mantıksal olarak işleyen bölümü, sağ taraf ise sanat hayal gücü, bütünü algılayabilmeyi temsil eder. bu durumda solak, insanlar matematik taraf değil, sanatsal taraf yaratıcılık kısmı aktiftir. fakat bununla bütünü daha iyi algılayabildikleri için matematiksel eksiklerini böylece dengeleyerek kapatırlar.

insanları böyle sınıflandırmayın, diyorum

0

kandırıyorlar milleti oyun bunlar oyuun ameriganın oyunları

0

görsel hafıza kullandıkları için ezberleyerek değil gördükleri şeyi hatırlayarak ve düşünerek zeki olurlar ve doğru cevapları zihin saraylarından kolaylıkla çıkarabilirler.

0

öyle söylenir fakat bilimsel bir açıklaması yoktur. yani bu tamamen halk arasında söylentiye dayanan asılsız bir bilgi.