0

çaresiz kaldığım zaman kendi başımın çaresine bakarım. öncelikle neler yapabileceğimi düşünürüm. asla pes etmem. elimden ne geliyorsa yaparım. yardım da isterim. sonuçta illa bir çözüm üretirim.

0

caresiz kalmissam zaten butun cozum yollarini aramis ve bir cozum uretememisimdir ki caresiz kalmisimdir.allaha siginirim bu durumun ustesinden gelebilmem icin durumu kabullenip guclu olmaya calisirim.

0

çaresiz kaldığım en zor zamanlarda hep çaresizlerin çaresi olan rabbime sığınırım. rabbim kimseyi çaresiz bırakmasın inşallah, hakkımızda hayırlı olanı çıkarsın karşımıza ve bizim çaremiz olsun rabbimiz.

0

çaresiz olduğumun farkındaysam eğer bunu olgunlukla karşılarım ve eylemsizliği seçerim. otururum ve beklerim. süre önemli değil kesinlikle. mutlaka bir şeyler olacaktır. mutlaka bu durumdan kurtulacağım ve kabulleneceğim. hayat, olaylar, kişiler bunu öğretiyor..
çaresizliğin farkında değilsem ne yaptığımı ben de bilmiyorum ama iyi şeyler olmadığı kesin.

1

her insan bazi anlarda kendini çaresiz hisseder bu durumlarda tam bir içtenlikle allah'a yönelip hayırlısını istemek dilemek gerekir diye düşünüyorum.

1

çaresiz kalmak çok iğrenç bir duygudur. çaresiz kaldığımı düşündüğümde genellikle depresyona girerim. sonra aklım başıma gelir ve çıkış yollarını aramaya başlıyorum. hiçbir şey yapamayınca sabahtan akşama kadar uyuyorum. çaresiz kalmak çok anlamlı bir deyim. bence çaresizliğin en beteri sağlık konusuyla alakalı. mesela ben vitiligo hastasıyım çocukluğumdan beridir ilaç kullanıyorum iyileşemedim. böyle bir çaresizlik kimsenin başına gelmesin.

0

ben çaresız kadıgımda acar ellerımı allaha dua ederım bence size öyle yapın dua her kapıları açar.

0

cozum yolu arar dostlarimdan yardim isterim cozulmicek yada gecmicek aci yoktur

0

çaresiz kaldığımda ilk önce panik olurum. yüzü kızarır,gözlerim yaşarır. ilk önce ağlarım. sonra kendimi toplar ve düşünmeye çalışırım. sakinliğimi kazandıktan sonra çözüm yollarını düşünmeye başlarım. kafamda ölçüp biçerim sonra durumdan kurtulmak için çareleri denerim. hiçbir şey yapamazsam yeni yollara başvurur hayatıma devam ederim.

0

en yakın arkadaşlarımdan yardım isterim .

1

çözüm yolları ararım.
kapıdan kapiya koşarım.
hicbir yol yoksa sadece beklerim.
ha her aşamada duayı eksik etmem.
çünkü rabbimden umut kesilmez.