1

eğer ateist biri benden allah'ın varlığının ispatını isterse ona hadislerden birkaç tane hadis okurum ve allah'ın var olduğuna bir olduğunu ve her yerde olduğunu söylerim ve elimden geldiği kadar da ayeti kerimeler kuranı kerim peygamberlere anlatırım ve peygamberlerin başından geçen olayları mucizeleri anlatırım yani dinin gereğince ne varsa bildiğim kadarı hepsini anlatırım ve ona kelime-i şehadet getirip allah'a inanmasını isterim ben bütün bilgileri ona verdikten sonra artık ona kalmış inanıp inanmamak yani benim adımı yaparım hangi ayetlerde hadislerle devam ederim.

0

bir ateist benden allah'ın var olduğuna dair ispat istese onu bulunduğum pencerenin yanına çağırır ve oradan bakmasını isterim. ve pencereden amerika ve benzeri ülkelerin görünüp görünmediğini sorarım. illaki türkiye'den bakıldığında amerika ve benzeri ülkeler yani uzaktaki ülkeleri bırakın şehirler bile gözükmeyecektir. çünkü penceremizin görüş alanı sınırlıdır. ve ona buradan bakıldığında amerika veya ingiltere veya avusturya gözükmüyor ama onun var olduğunu biliyorsun değil mi şeklinde cevap veririm. işte allah da böyledir baktığımızda göremeyiz ama vardır. ve var olduğu da kainattaki birçok şey ile temellendirilebilir. yüce kitabımız kuranı kerim'den örnekler verilebilir. yani kainattaki birçok şey allah'ın var olduğunu gösterecek güce sahiptir. ve baktığımızda görmediğimiz onun olmadığı anlamına gelmez .tıpkı penceremizden veya dışarıdan baktığımızda görmediğimiz ülkelerin var olduğu gibi .

0

bu kainatın nasıl var olduğunu sorarım,tabiat nasıl baharda yeşerir,sonbaharda solar,kışın ölür.işte insanoğlunda öyledir,doğar,büyür,ölür,bunlar nasıl oluyor birtanesini bilim yapsın bakalım bir insanı ,hayvanı,bir canlıyı yoktan var etsin.allahın gücü okadar büyüktür o izin vermese şu an elimizi bile kıpırtadamayız.inanmayanlara yüce allah hidayetini sunsun inşallah.