0

bilinçli bir şekilde başlasınlar. içine illada misyon hedef katmasınlar.sağlık ve zindelik için spor yapsınlar.

0

spordan önce mutlaka ısınılmalı, ve planlı programlı şekilde yapılmalı ve yavaş yavaş artırılmalıdır.

0

spordan önce kesinlikle ısınması gerekir. aynı zamanda ilk günler vücudunu çok zorlamamalı daha hafif antrenmanlarla başlamalı

0

spordan önce m.u.t.l.a.k.a ısınma hareketleri yap......
.
.

0

spora yeni başlayan arkadaşlarımıza önerimiz sadece ama sadece sabırlı olmaktır çünkü eğer spor yaparken sabırlı olmazsanız ve herşeyin bir anda olacağına inanırsanız bu işlerin öyle yürümediğini anladığınız zaman spora olan aşkınız ve heyecanınız kalmayacaktır ve sporu bırakmak isteyeceksiniz. bu durumun yaşanmaması için spora yaparken her şeyin birden olmayacağını benimseyerek başlayın ve beslenmenize çok fazla özen gösterin çünkü gerçekten siz farkında olmasanız bile beslenme sporun yüzde yetmişini kapsıyor çünkü ne kadar iyi çalışırsanız çalışın veya ne kadar sık çalışırsanız çalışın beslenmenizi iyice yapamadıktan sonra sadece boşa kürek sallamış gibi olursunuz. düşünün markete gidiyorsunuz ve önünüze gelen herşeyi alıyorsunuz kasaya gidince cebinizde para yoksa onları o aldıklarınızın hepsini bırakıp eliniz boş bir şekilde dışarı çıkıyorsunuz. spor da öyle bir şey siz ne kadar güzel antrenman yaparsanız yapın beslenmenizi sıkı ve sağlam tutmazsanız o yaptığınız sporun pek bir anlamı kalmaz. sporunuzu yaptınız, sağlam yemeğinizi de yediniz fakat bunlar da sadece yetmez düzenli bir uyku düzeni de şarttır eğer bir uyku düzeniniz yoksa da gelişemezsiniz çünkü vücudun büyüme hormonları gece salgılanır ve karanlık bir ortamda salgılanır siz gece uyumazsanız veya dışarda gezerseniz o hormonlar salgılanmaz sizde spor salonuna boş yere para verirsiniz boş yere kendinize eziyet edersiniz. bu sporu yapmak isteyenler ve istedikleri vücuda erişmek isteyenler için söylüyorum o işler o kadar kolay değil arkadaşım. bu sporu yapacaksanız hakkını vererek yapın ki harcadığınız paraya, vakite ve emeğe değsin bu dünyaya bir kere geliyorsunuz ve herşeyin en iyisini hakediyorsunuz unutmayın.

0

direk çok yüksek ağırlıkları kaldırmaya çalışmayın. bol bol su için protein ağırlıklı yiyecekler zararlı şeyleri hemen kesmeyin. vücudunuzun dengesi sıkıntıya girer stresten uzak durun, uyku düzeninizi ayarlayın.

0

öncelikle bir anda vücuda yüklenilmemesi gerekmektedir. yavaş yavaş ve kademeli olarak yoğunluğu arttırılmalıdır. vücudumuz bir anda her şeyi kaldırmaya gücü yetmeyebilir. bu yüzden dikkat etmek gerekir. mutlaka dengeli beslenmeye özen gösterilmelidir. aşırı yağlı yemeklerden uzak durulmalıdır. daha hafif besinler tüketilmelidir. bol sebze ve meyve tüketilmelidir. günlük olarak belli miktarda mutlaka su içilmelidir.

0

başta çok yorucu gelecek. yemene içmene dikkat ettikten sonra yavaş yavaş faydasını göreceksin. pes etme meyvesini toplayacaksın zamanla olacak birşey