0

kalıcı yatılı misafirler için söylenir bu söz misafir adı üzerinde tanımadığı yabancı bir beldede misafirlik etmektedir, ev sahibi ona yardımcı olmaktadır ihtiyaçlarını karşılar fakat -üç gün yabancılık çekmekten kurtulma anlamında alışma süresi olarak söylenmiştir- bir zaman sonra misafirlikten çıkıp kendi evinde gibi davranma ya başlaması normal ve olması gerekendir.

0

bizim buralarda da öyle derler misafirlik üç gündür 3 günden sonra misafir misafir kabul edilmez misafir de ev sahibi gibi işine gücüne temizliğini yemeğini yapar.

0

bu atasözü eskiden beri kullanılır. zaten bir veya iki günlük misafirlikte yeni yeni ısınır. 3 gün sanki ev sahibi gibi davranır. ben muğlada okuyan biriyle tanışmıştım. bu kişi öğrenciydi ve apartta kalıyordu. misafirliğe gelenlerde 3 kez wc’ye girdiysen misafirlikten çıkıyordu. herhalde kendi aralarında bir şeydi. şimdi bende misafir geldiğinde 3 kere wc’ye girdiyseniz misafirlikten çıkıyorsunuz diyordum :)

0

gelen kişi yabancı.olduğundan ve bir yerler bilmediğinden onlara yardımcı olunur onların istekleri karşılanır çünkü onlar ev sahibi değil ve gidecek yerleri olmadığından ve yiyecek istekleri olduğundan bunlara yardım edilir ama bu 3 gündür sonra alıştığı için bu kişilere artık normal muamele yapılır hatta evden gönderilir.

1

misafir üç gün misafir atasözü bize ilk gün gelen misafir iki gün gelen dost 3 gün olan ise kardeşin gibidir