0

herseyden once iyice hazirlanilmasi gerekiyor

0

bir sınavda başarılı olmanın çok yöntemleri vardır.
bunlar en başta insan başarılı olması için en baştan eğitimini almış olmasıdır.
ve ailenin bu eğitimi destekleyip çocuğa yardımcı olması gerekli.
sonra iyi bir okul olması ve bu okulda alacağı eğitim son derece önemli.
ve arkadaş ortamı çok önemli. arkadaşları eğitime yönlendirirse insanda çalışır ve kendini geliştirmeye gayret eder.
tabi en önemli etkense insanın kendini geliştirmesi ve bu eğitimi kendinin istemesi bu şekilde insanın kendini geliştirmesi ve önemli bir husustur.

0

sınav saatinden 4 saat öncesinde çalışmaya son verilmeli,
heyecan yapılmamalı,
kafamıza herhangibir şey takmamalıyız,
soruları çok iyi okumalıyız.

0

dönem sınavları, okuldaki rutin sınavlar için mutlaka günü gününe parça parça çalışmak gerekir. parça parça çalışmak konuların daha çok akılda kalmasını sağlamaktadır. konuları önceden çalışıp onları çeşitli yöntemlerle hafızaya almaktır. bunlar kodlama yöntemiyle olabilir. kpss, üniversite sınavları gibi daha uzun süreli emek ve çalışma isteyen sınavlarda farklı yöntemler uygulanmaktadır. mutlaka bir hedef ve programın olması gerekmektedir. bu programa mutlaka uyulmalıdır. dershane veya evde çalışma durumuna göre belirlenir bu programlar. konular işlenir, sorular çözülür, belli aralıklarla deneme sınavlarına girilmelidir. günü gününe ne yapıldığının seceresi tutulmalıdır. konular anlaşılmadı ise başka birinden yardım alınmalıdır. soru kalıplarına ve son yıllarda çıkan sorular mutlaka gözden geçirilmelidir. çalışma alanı oluşturulmalıdır. herkesin imkanı farklıdır. bunu göz önünde alarak ders çalışırken öncelikle odanın havasına dikkat edilmelidir. cam önüne masa konmamalıdır. dışarıdaki ortam dikkati dağıtır çünkü. hangi derse çalışılıyorsa o dersle ilgili materyaller masada bulundurulmalıdır. gereksiz kalabalığa yer verilmemelidir. mutlaka molalar verilmelidir. sürekli çalışmak yerine 45 dk bir 15 veya 15 dk dinlenme verilmelidir. çalışma masasında yemek yememeye dikkat edilmelidir. bu şekilde dikkat edilirse her türlü sınav başarı ile atlatılır. önemli olan azimle ve kararlılıkla çalışmaya devam etmektir.

0

çok fazla pratik yapman ve soru çözmen gerek

0

önceden konuya çalışılmış,yeteri kadar test,klasik soru ve boşluk doldurma pratiği yapılmış olunmalı ve son olarak sınavda heyecan yspılmamalıdır.