0

kitaplarda ikincicel aldip okudugum cok kitap olmustur... yani oyle birsey ki kitabin kendisi50 lira ama ben buluyorum sahafta 20 liraya 15 liraya. simdi ona o kadar niye para vereyim ki ikinci elde daha uygun bulmusken....hemde arasinda baya bir fark var fiyatin.. bildigin ucurum ya... ben o aradaki farkla iki kitap daha alirim ya. :d :d sonra telefonlarimin bozulmamsindan sonra iki arkadasimda bana eski telefonlarini vermislerdi kullanmam icin... bu gibi durumlarda cok kullanamisimdir ikinci eli.

1

bir dönem aile içinde herkesin hızla telefon değiştirmesinden kaynaklı olarak uzun süre telefona para vermedim. kim model değiştirirse onun eski telefonuna çörekleniyordum. hayatımda para vererek aldığım üç telefonum oldu, üçüncüsünü halen kullanıyorum. küçükken de sürekli birbirimizin küçülen kıyafetlerini giyerdik kuzenlerle, sürekli büyükten küçüğe bir aktarma söz konusuydu.

şimdi ise set üstü ocağımı benden önce arkadaşım kullanıyordu. aklıma gelmeyen ufak tefek şeyler var, genellikle elektronikte tercih edebileceğimi düşünüyorum. içime sinen eş, dost işi şeylerde de tereddüt etmem ikinci el kullanımında. tüketim toplumunda çoğu ürün ikinci el olmadan satılıyor çünkü. temizlenebilir ve hijyenik ürünler olduğu sürece sorun yok.

0

ikinci el ürün olarak çok telefon kullandığım olmuştur.