0

kereviz kış sebzeleri arasında yer alır. kereviz mideyi kuvvetlendirmek iştah açma özelliği ile bilinir. vücutta böbrek üstü bezlerinin çalıştırdığı ve sinir strese ve yorgunluğa iyi geldiğini de kerevizin faydaları arasındadır. vücutta oluşan sivilcelerin geçmesine, yüzün parlak bir görünüme sahip olmasına yol açar. sarıldığı giderdiği, böbrekleri çalıştırdığı söylenir böylece fazla suyu dışarı atmış oluyor. böbreklerdekş kum ve taşı dökme de yardımcı özelliği vardır. zayıflama konusunda etkilidir.

0

kereviz avrupa'da özellikle de akdeniz bölgesi'nde yaygın olarak yeşil yapraklı sebzeler ve zeytinyağı ile pişirilen yemekler tercih edilir.yeşil yapraklı sebzelerin sağlık açısından faydalı olması ve karını düşük olması sebebiyle çok tercih ettikleri görülür. genel anlamda birçok faydası vardır kereviz. kerevizde yeşil yapraklı kökü sapları ve yaprakları tüketilen sebzeler arasındadır.aynı zamanda tohumları da birçok hastalığın tedavisinde kullanılır sebebiyle çok eski zamanlardan bir tercih edilir. kerevizin yemeklerimiz de her yerde kullanabiliriz. günümüzde ise kalorisinin düşük olması oldukça şifalı olması sebebiyle daha çok tercih ediliyor. yemeğimi salatası yapılan bu şifalı sebzenin su içilir etti bir şifa bulunabilir.kış sebzeleri arasında yer alan ve bir çok kişi tarafından sevilen bu şifalı sebze aynı zamanda birçok hastalığa da şifa sağlıyor genel anlamda kerevizin faydaları şunlardır:
mükemmel bir a ve c vitamini kaynağıdır. vücudun vitamin ihtiyacını bir bölümle karşılamaya yardım eder. yapısında potasyum, sodyum, kalsiyum gibi birçok çeşitli mineral vardır. astıma oldukça iyi gelir fayda sağlar. kalp ve damar sağlıklı hastalıklarına iyi gelir. kalp krizi geçirme ve falcı yakalanma riskini azaltır daha çok. kan basıncı ile kontrol eder. iyi biridrar söktürücüdür ve ticaret fazlası vücuttan dışarı atılmasını yardım eder.tükürük salgısı ne mide suyunu azaltır yani arttırır pardon.bunun sonucunda da hazmı kolaylaştırır sindirim sistemi rahatlatmaya yardımcı olur özellikle de iştah açıcı bir özelliği vardır. bağırsaklarda gaz birikmesini önler,bağırsak hareketlerini fayda sağlar özellikle de bağırsaklarda kramp oluşmasını önler.genel anlamda bağışık sistemini güçlendirmesi de kerevizin faydaları arasındadır.diyabet gibi yanlış şeker hastalığına karşı oldukça çok faydalıdır bu şeker hastaları daha çok tüketirse çok iyi olur kerevizi
yaralarımı yanıkların kolay geçmesini yardım eder ve antibakteriyel özelliği vardır. cildi güzelleştirir özellikle de akne gibi cilt sorunlarına karşı fayda sağlar.insanlar özellikle kerevizi cildi için kullandığı için genellikle yemek aklına gelmiyor. balgam söktürür özellikle. göz şişkinliklerine karşı lapa olarak kullanılabilir.özellikle de yaşlılarda hafıza kaybı ve unutkanlık için fayda sağlıyor.böbrek rahatsızlıklarına iyi gelir ve sırttaki toksik maddelerin atılmasını yardım eder. ya insanlar kerevizi her şekilde kullanabilir hem çocuklarına hem cildine hem de midesine yemek yiyerek yani kullanabilirler. kereviz gerçekten çok faydalı bir bitki insanlar en azından haşlayıp yemeğini yapıp yoğurtlayarak yiyebilirler.

1

kereviz içeriğinde a ve c vitaminlerini barındırır. kalp ve damar sağlığına çok iyi gelir. kan basıncını kontrol eder. kalp krizi inme riskini azaltır. içeriğinde bir çok mineral vardır.
kereviz ayrıca doğal bir antioksidandir.
astım hastalığının tedavisinde de oldukça etkili olduğu bilinmektedir.
tad olarak herkes sevemese de farklı tarzda yapılan yiyecekler sayesinde vücuda alınması sağlanmalidir. şifa niyetine az da olsa yenilmelidir.

1

kereviz vücuttaki sindirime yardımcı olmaktadır.