0

maydanoz, susuzluğu gidermeye yardımcı olur. damarları genişleterek tansiyonu düşürür. aynı zamanda kansızlığa da gideme de faydalı bir bitkidir. hazmı kolaylaştırır ve iştah açma özelliğine sahiptir. idrar söktürür. romatizma ve selülüte fayda sağlar. regl kanamaları düzenler. cildi güzelleştirici etkisi vardır. salgın hastalıklardan korunmayı sağlar. hastalıkların azalmasına yardımcı olur. kansere karşı korur. özellikle karaciğer ve safra kesesi rahatsızlıklarında faydalıdır. kanamaları geçirerek önlemeye yardımcı olur.

0

maydanoz, unutkanlığa iyi gelir, kanseri önler, kalbi korur, ağız kokusunu alır, karaciğer yağlanmasını azaltır, bağışıklığı güçlendirir, sindirimi düzenler, kabızlığı alır.

0

maydonoz genellikle suyu içirmek gerçekten çok faydalıdır. suyun hareketi faydalıdır.40 bardak suya bir demet maydanoz koymak 5 dakika kaynatılarak süzülür günde 3 kere birer çay bardağı içilir ekmekle katıldığını iyi gelir böbrek hastalığına iyi gelir.maydanoz genellikle kanı temizler ,kansızlığı, mesane iltihaplanmasına ,kum böbrek taşı ile tansiyona şişmanlığa böbrek ve karaciğer rahatsızlıklarına ve damar sertliğine iyi gelir. mide ve bağırsaklarda gaz birikmesini önler. toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar kanı temizler. haklısın birçok faydası vardır hayatımızın birçok faydası vardır maydanoz. tohumların idrar ve safra söktürücü ,adet kanamalarını kolaylaştıracak dildedir. bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardım eder. gazın dışarı atılmasını sağlar .ara bir haşarat sokmalarında sokulan yere sürülürse oraya giderim ağrıyı giderir. grip ve nezleye geçirir balgam söktürür ,terletir ateşi düşürür, kan şekeri normal seviyede tutar, kansere karşı koruyucudur özellikle de vücuttaki zehirli maddeleri dışarı atar, romatizma hastalığının sırtına ve selülite iyi gelir. yatmadan önce ağızda çiğnenen demet maydanoz rahat uyumayı sağlar. katılarda ve nefes darlığında bir tutam maydanoz iyice çiğneyerek yutmak kişiyi rahatlatır.anne sütünü azaltır ,emzikli kadınların süt kanalı tıkanıklığında maydanoz lapası uygulanır yarar kesik damarları iyileştirir ,kulak ve diş ağrısı ne iyi gelir. cilde lapası sürülebilir. aydın olsun bir tutam a günlük c vitamini ihtiyacının çoğunu. demir ,potasyum, kalsiyum,magnezyum gibi yönünden çok zengindir. birkaç taze yaprak 1 litre suda kaynatılır günde 2 fincan içilir.kuru yapraklardan elde edilen toz günde iki tutam içilebilir kompleks ve gözler için losyon ve şampuandır. yani faydaları saymakla bitmez.

0

kilo vermek isteyenler için çok iyi ve kurtarıcı bir sebzedir.

0

ödem söktürücü olarak kullanılır. hamilelere tavsiye edilmez.

0

maydonoz’un sağlığa yararları saymakla bitmez..
özellikle idrar yolu ve böbrek taşı sorunlarında bire birdir ben maydonoz suyu içerek böbrek taşımı düşürdüm. maydonoz
idrar yollarındaki iltihabı kurutur. ödem attırır. ödem attırıcı özelliği vücuttaki şişkinliği atmamızı sağlar ve kilo vermede yardımcı etken olur. mükemmel birşey maydonoz

0

maydanoz resmen benim hayatımı kurtaran tek bitkidir diyebilirim idrar sorunum vardı ama doktorların verdiği hiç bir ilaç işe yaramadı ve yakın bir akrabamız maydanoz suyunu önerdi sadece 2 hafta kullandım ve hastalığım geçti hiç bir sancım ve idrar sorunum kalmadı biraz fazla zayıflatıyor ama idrara çok iyi geliyor anında söküyor zayıflamak isteyenlerde kullanabilir ben 2 haftada 5 kilo verdim yememe içmeme rağmen tam diyet yaparsan daha fazla zayıflatabilir