0

2. dunya savasina katilan ülkeler
1.almanya
2.ingiltere
3.rusya
4.japonya
5.amerika
6.macaristan

0

japonya
italya
almanya
abd
sscb
ingiltere
fransa

0

2. dünya savaşı 1939 yılında almanya'nın polonya'ya saldırısı ile başlamış ve 6 yıl sürecktir 1945 yılında mihver devletlerin yenilgisi ile sona ermiştir dünya tarihinin en büyük ve en kanlı savaşı savaşa katılan devletler ve taraftarları şöyledir müttefik devletler abd ingiltere fransa çin polonya yugoslavya kanada avustralya yeni zelanda çekoslavakya yunanistan norveç hollanda belçika brezilya güney afrika mihver devletleri ise almanya japonya italya bulgaristan romanya macaristan savaşa katılan devletler tüm kaynakların hiç çekinmeden kullanmışlardır nükleer silahların kullandığı ve insanlık tarihine en fazla kaybına yol açar bu savaşa 100 milyon asker kuvvet katılmış

0

çelik pakt
japonya
italya
almanya

0

2. dünya savaşı dünyanın adeta bir cehenneme döndüğü savaş olmuştur. milyonlarca insanın yaşamını yitirdiği bu kötü hadise dünyaya derin izler bırakmıştır. atom bombasının bile kullanıldığı bu savaşta resmen insanlar sefalet içine düşmüştür. kazanan devletler keyif sürerken kaybeden devletler de derin acılar hissedilmiştir. savaşa katılan ülkeler abd, rusya, almanya, hollanda, japonya, bulgaristan, sırbistan ve avusturyadır. elbette ki savaşın en büyük kazanana amerika birleşik devletleri olmuştur. savaşta en ağır yenilgi alan devlet ise japonya olmuştur. japonya'ya atılan atom bombaları ülkeyi adeta bir cehenneme çevirmiş ve ülkeye ciddi zararlar vererek birçok insanın canını almıştır.

0

almanya, japonya, italya bir taraf abd, sscb, fransa, birleşik krallık bir taraf.
almanya'nın mağlubiyeti ile sonuçlanmıştır. aynı zamanda japonya tarihteki en büyük hasarı almıştır.

0

almanya iltalya japonya mihver devletler
müttefik devletler fransa ingiltere abd sscb (rusya)

0

almanya ingiltere amerika fransa italya rusya japonya çin

0

2. dünya savaşı almanya italya japonya fransa amerika ingiltere ve rusya dır. ve bu savaşta japonya atom bombası atmıştır

0

almanya avusturya macaristan japonya amerika birleşik devletleri sovyet rusya ingiltere fransa

0

ikinci dünya savaşı 1939 ile 1944 yılları arasında gerçekleşmistr. bu savaşın ortaya çıkmasındaki en önemli faktörler birinci dünya savaşı sonrası imzalanan antlaşmaların agir koşulları dir.mihver devletler almanya ,japonya, italyadir. müttefik devletler ise ingiltere, fransa,abd,sscb dir. bu dünya savaşında almanya'nın rolü çok büyüktür. nazilerin alman ırkı politikası .ilk olarakpolanyayi işgal etmesidir sonuç olarak atom bombası kullanirakson bulmasıdir.

0

2. dunya savasi aslinda baya ulkelerin katilimi var muttefik emperyalistler almanya fransa ingiltere abd japonya italya

0

2. dünya savaşı'nın gelişini aslında 1.dünya savaşı'ndaki imzalanan anlaşmaların koşullarından görebiliriz.çünkü 1. dünya savaşı'nda osmanlı devleti ile birlikte avusturya macaristan imparatorluğu ve almanya'da savaşı kaybetmiştir ve gerçekten çok ağır koşullarda olan bir anlaşma olan versay antlaşması imza atılmıştı.bu anlaşma koşulları da çok içerlenen almanlar daha sonra ülkenin başına gelen nasyonel sosyalist parti lideri olan adolf hitler'in aşırı milliyetçi hareketlerinin de ciddi anlamda halkta destek bulması sonucunda bir anlamda 2. dünya savaşı'nı hazırlamıştır. savaşın iki tarafı var bir tarafta almanya,italya,bulgaristan ve japonya var. diğer tarafta ise amerika fransa, ingiltere ve rusya bulunuyor. savaş ilk başta almanya'nın polonya'yı işgal etmesiyle başlıyor. almanlar çok ciddi şekilde hızla ilerleyerek fransa'yı işgal ediyor.ingiltere'yi de ciddi anlamda işgal ediyorlar.hatta londra'da ciddi anlamda tahribat yapılıyor.londra yapılan hava saldırısında 600 civarında almanya uçağı düşüyor. londra'da ciddi yıkım oluyor ama almanya londra'yı alamıyor.daha sonra rusya üzerine giden almanya ciddi anlamda ilerlerken en sonunda moskova'ya yaklaştığı zaman tanklarının donması yüzünden ilerleyiş duruyor ve rusya ,alman ordusunu sonunda püskürtüyor.savaşın diğer önemli cephesi ise japonya ile amerika arasında gerçekleşiyor.japonya gerçekten pearl harbor baskını ile amerika'ya ciddi bir darbe vurabilecekken baskınından haberdar olan amerikan güçleri limanı boşaltıyor ve ciddi bir tahribattan kendilerini kurtarıyorlar.italya ise savaşta çok ciddi anlamda bir efor sarf edemeyen devletlerden başında geliyor.savaşın sonunda amerika birleşik devletleri iki büyük japon şehri olan hiroşima ve nagazaki'ye 2 adet atom bombası atarak neredeyse 1 milyona yakın insanı atom bombasıyla katlettikten sonra japonya'da teslim oluyor ve almanya-japonya-italya blogu teslim oluyor.

0

almanya, japonya, bulgaristan, italya bir grup, ingiltere, fransa, rusya, amerika birleşik devletleri bir grup olmak üzere birbirleri ile savaştılar.

0

almanya fransa amerika ingiltere sscb ve savaşın son günlerinde savaşın bitmesi kesin olup almanyanın yenilmesi kesinleştiği anda türkiye. ayrıca haponya ve italyada vardır.

0

abd ingiltere japonya katılmıştır daha var ama benim bildiklerim bu kadardır bunlar katilmistir

0

dünya tarihinin en çok sivil ölüm oranı olan bu kanlı olay bir kara lekedir.asıl oluşumundaki arka plan çok büyük olmasına rağmen kısmen versay antlaşmasının getirmiş olduğu kısıtlamalar tarihi boyunca saldırgan ve üstünlük peşinden koşan alman milletinin canını sıkıyordu.bundan dolayı 1933 civarında başa geçen adolf hitler almanya da nazi adıyla anılan nasyonel sosyalizmin bir lideri oldu,bu oluşum önceleri ekonomik dar boğazdan ülkesini kurtardı daha sonra silahsızlanma eşiğini aştı ve sovyetler birliği ile saldırmazlık antlaşması imzalayarak doğudaki en büyük rakip ve tamamen zıt görüş sahibi olan komünist devletle olan bu antlaşma sonrası polonya ya girdiler ikisi arasında polonya tam bir çıkar ilişkisi ve anlaşma sembolü idi.
bu olaydan sonra hitler daha fazla sakin kalmayarak önce italya ile ittifak kurdu ve polonya’ya girdi bu olaydan sonra 2.dünya savaşı resmen başlamış oldu.bu olayın öncesine almanya nın her türlü reaksiyonuna sessiz kalan büyük devletler daha fazla sessizlik politikasını sürdüremeden almanya’ya savaş ilan ettiler.ingiltere,fransa,deniz altıları patlatılıp artık iyiden iyiye kışkırtılan ve sonradan müdahil olup savaşın kaderini değiştiren en büyük etkenlerden olan abd ve son olarak adolf hitler’in neden saşdırmazlık antlaşmasını bozup girisğini halen büyük tarihçilerce sorgulanan sovyet sosyalist cumhuriyetler birliği’dir.türkiye ise savaşa son iki hafta kala almanya’ya savaş ilan etmiştir.
almanya’nın müttefikleri ise benito mussolini ile faşist italya,amerika’ya pearl harbor hava saldırısını gerçekleştiren devlet japonya ( kendisi daha sonra amerika’dan iki tane atom bombası yiyerel savaştan çekilmiştir) ve nazi almanyası savaşın taraflarıdır.

0

mihver devletleri mütefik devletler sovyetler birliği moğalistan halk cumhuriyeti amerika bileşik devletleri birleşik kırallık commonwalth of the pihilippines yugoslavya macaristan kırallıgı kamboçya finlandiya yeni zelanda japon imparatorluğu üçuncu fıransız cumhuriyeti meksika slovak cumhuriyeti danimarka armia kajowa hollanda britanya hindistanı pononya halk cumhuriyeti britanya imparatorluğu tayland ikinci polonya cumhuriyeti vichy fıransası macaristan çin halk cumhuriyeti vietnam kanada ülkeleri 2. dünya savaşında yer almışlardır

0

almanya
sscb
abd
ingiltere
italya
japonya
fransa

0

mihver devletler; almanya, italya,japonya
müttefik devletler; ingiltere, fransa, sscb, abd