0

ne yani şimdi buradan kallkıp yollarını açmaya mı gidelim istanbul'dan. traktörlerinde bir süre sonra karda kaldığı aşikar. köyde yaşamış biri olarak söylüyorum. kasr küremek için de ellerinde malzeme olması lazım. kürekten başka ne var milletin elinde... biraz büyük bir plaka olsa (kar küreme araçlarındaki kadar olmasa da) o da yok. yapılsın denilse bile dediğim gibi malzeme yok. neyle yapacaklar...

0

şöyle söylemek gerekirse birçok köyler dağlardadır köyler dağa da olduğu için çok kar yağışı olur. bunun çözümünü olduğunu pek düşünmüyorum çünkü her dağa da olan köye kar yağar ve kar yağışı az olacağını düşünmüyorum yani bence de çok kar yağar. şimdi her yere kar yağıyor bir sürü daha köyü var ekipler nereye yetiştin yani her yere yetişmek de zor olduğunu düşünüyorum çünkü yol açma kolay bir iş değildir herkesin de harcı olduğunu düşünmüyorum köylüleri belediyeye şikayet ederlerse en yakın zamanda yolları açacakların düşünüyorum. yollar açmak için belediyelerin bir sürü ekipleri ar bir sürü araçları var yani bu araçlar boşuna alınmadı hepsi yardım etmek için alanında benim dayım ulu dağı'nın kirazlı köyü'nde oturuyor o köye de çok kar yağıyor dayım hemen belediyeye alıyor işte böyle böyle köy yolu kapanmış hemen belediyeden araç gönderiyorlar yolları falan açıyorlar. bence iyi bir çalışma olduğunu düşünüyorum herkese böyle bir belediye vermesini isterim allah'ım.

1

bizler bencil milletiz. yani şu muhtarlar bile köylere gelen ödenekle neler yaparlar ama nafile. 150 km bekleriz ki karayolları yolu açsın diye. halbuki köylü traktörle açabalar. muhtarlık öder.