0

evet eğer tek başımaysam şayet karanlık ortamlar beni rahatsız eder. tedirgin olurum. ancka yanımda birisi varsa aileden arkadaş çevremden vs. bu şekilde çok korkmam. genellikle yalnız başınayken korkarım.

0

evet karanlık ortamdan özellikle bir anda elektrik giderse ve ben o an yalnızsın korkarım. veya dışarı da hiç ışık yoksa bu tür karanlık bir ortamda da korkarım . ancak uyurken çok korkmam çünkü ışıkta uyuyamam uyurken karanlık olsun isterim .

0

olmuyorum desem yalan söylemiş olurum
tahminimce her insan karanlıktan ürker çünkü genlerimize işli.

0

genelde korkmam duruma baglı bişey yani kısacası psikolajik bişey

0

karanlıkta kalınca tedirginlik degilde çok korkarım

1

genelde karanlıktan pek korkmam ama yanımda çocuk varsa korkarım ona bişey olacak diye yetişkin biri varsa eşim annem falan sıkıntı olmuyor ama çocuk korkup aglayinca panik olabiliyorum.

1

evet kardeşim karanlık fobim olduğu için çok tedirgin oluyorum. ya lambayı açık bırakıyorum ya da televizyonda kur'an kerim okunan kanal var. onu dinleyerek uyuyorum.

1

karanlık ortamdan tedirgin olmam ama hem ortam karanlık hemde aniden bir ses duyarsam korkarım.

1

elektirik kesildiği zaman tek başımaysam evet korkarım

1

şöyle diyim evet korkarım yeri geldimi çünkü insanın içine bir psikolojik korku yayılıyor ve bu da insan beynine işliyor işleyince de insan ister istemez karanlık alandan korkmaya başlıyor

1

bir arkadaşım var korku filmlerini izleyerek karanlık ortamlarda tedirgin olmuyor, fakat diğer arkadaşım izlediği halde daha çok tedirgin oluyor ve bu psikolojik bir durum.