0

hayatımızın her anında birçok samimiyetsiz insanla karşılaşabiliyoruz. bunun olmama gibi bir garantisi yok maalesef. samimiyet gerçekten bir ilişki olsun her türlü ilişki için çok önemli bir kavram. öyle insanlar var ki o kadar samimiyetsiz ki. bu tarz insanlardan elimizden geldiğinde uzak durmal lazım. insanın canını sıkabliyorlar. elimizden geliyorsa uzak durmak lazım. o insanlar anca canımızı sıkar. kimsenni canımızı sıkmaya hakkı yok sonuçta.

0

ne olursa olsun madem o anda o ortamdan kurtuluşum yok o zaman elimden geldiği kadarıyla uyum sağlamaya çalışırdım. belki ortamın samimiyetsiz olması herkesin böyle düşünüp kendini geri çekmesinden kaynaklanıyordur? ben bu durumu düzeltebilirim diye düşünüp bir adım atardım baktım ben ne yaparsam olmuyor o zaman ben de insanları kendi haline bırakıp kimseyle muhattap olmadan ordaki işim neyse ona bakardım

0

bende samimiyetsiz davranirdim herkes hakettigini gorur

0

samimi olmayan bir ortamda yaşadım malesef. bu ortamda yapılabilecek en mantıklı şey ölü taklidi yapmak sanırım:)ya da arkanı dönüp bakmadan bir an önce kaçmak. :)bu ortamda sessiz kalmayı tercih etsem de tahrik edildiğim için tartışma yaşadım. dediğim gibi bu tarz insanlardan uzaklaşmak en akıllıca karar olur.yapmacik oldukları için sizi yorarlar ve depresif bir moda sokarlar.

1

samimiyetsiz ortam her yerde karşımıza çıkar. mutlaka bizi rahatsız edecek bir kaç kişi bulunur oralarda. önemli olan o kişileri kaale almadan hayata devam edebilmektir. eğer çok rahatsızlık veriliyorsa, o ortamdan çekip gitmek gerekir, kişinin ruh sağlığı açısından.

1

daha önce samimiyetsiz bir ortamda bir buçuk sene kadar yaşamak zorunda kaldım.eski çalıştığım işyeri tamamen samimiyetsiz insanlarla dolu bir yerdi. başlarda hiç alışık olmadığım bir durum olduğu için adapte olmakta çok fazla zorluk çektim. ancak ilerleyen dönemlerde onlara karşı nasıl davranmam gerektiğini yavaş yavaş çözmeye başladım. samimiyetsiz bir ortamda eğer yaşamak zorundaysak, kesinlikle bir yerden sonra sizde samimiyetsiz davranmaya başlıyorsunuz o kişilere karşı. ben şahsen samimiyetinden şüphe ettiğim insanlara karşı bir süre sonra kendi samimiyetimi kaybettim. onlar bana nasıl davranıyorsan ben de onlara aynı şekilde davranmaya çalıştım. yani anladıkları dilden konuştum. öyle hakkında birisiyle konuştuğunu ancak aynı zamanda bana çokta yakın davrandığını fark ettiysem eğer, ben de ona yakın davranmaya devam ettim. kesinlikle hakkımda konuştuğu şeyleri biliyormuş gibi davranmadım. üç maymunu oynadım yani. sonrasında ise o hiç farkında olmadan onun aleyhine olacak şekilde davrandım. ancak benden hiçbir şekilde şüphelenmedi. kesinlikle böyle insanların hak ettiği davranış budur.aynı işyerinde yukarıda benim ağzımdan laf alıp aşağıda bu lafları farklı şekilde satan bir insanla karşılaştıysam eğer ona karşı tavırlarım çok farklı olur çünkü. beni yaraladığı yerden aynı şekilde onu yaralarım ruhu bile duymaz. bu şekilde davrandım diye de hiçbir şekilde pişmanlık duymadım. ancak böyle davranmak ve böyle samimiyetsiz ortamlarda bulunmak bana göre bir davranış olmadığı için son hamlede herkese karşı hak ettikleri muameleyi göstererek ve tüm laflarını gediğinime otutturarak o ortamdan ayrıldım. ben gittikten sonra olaylar yeterince karıştı zaten. gerçekten insanların bilinçaltını etkilemeyi çok iyi başarıyorum. bu yöntem ile samimiyetsiz olan bütün insanların beynine zehri akıtarak derslerine çok güzel bir şekilde vererek uyguladım. yine aynı ortamda bulunsam yine aynı şekilde davranırım. kesinlikle insanların beni kullanmasına ve samimiyetsiz tavırlar sergilemesine müsaade etmem. benim canımı acıtan her kim varsa bu kendisi de aynı şekilde can acısını hissetmeden durmam. dost gibi görünen düşmanlara karşı her zaman tavrımız net olmalıdır. kendilerine onların davrandıkları gibi bir durumla karşılaştıkları zaman nasıl bir hata yaptıklarını o anlıyorlar ve de bazı şeyler kafalarına o zaman dank ediyor. o yüzden ortam neyi kaldırıyorsa o şekilde davranmak en doğrusu. insanlar samimiyetsiz ise siz de onlara karşı samimiyetsiz olmakta hiç çekinmemelisiniz . çünkü onlarla başka bir şekilde anlaşmamız mümkün olmaz zaten. eğer onlara iyi niyetle yaklaşırsanız kesinlikle iyi niyetinizi sonuna kadar suistimal etmeye çalışacaklardır. kesinlikle iyi niyetinizi suistimal etmelerine asla izin vermemelisiniz.

0

samimiyetsiz ortamlarda yaşayamam normalde ama zorundaysam bende onlar gibi olurum samimiyetsiz davranırım zorunda olduğum için .

0

muhattap olmazdım.çünkü sen beyinsiz insanlar ve samimiyetsiz ortamlar kesinlikle sevmiyorum yani ben muhatap olmazdım konuşmamaya çalışırdım mesafemi korurdum.