0

son zamanlarda müzik klipleri hep doğal ortamlarda çekilmeye başladı bu eğilimin sebebi nedir?

tercihen kumsal, uçurum, ormanlık alanlar gözde.

5 cevap
0

aslında tam sebebini bilmiyorum büyük ihtimalle maliyeti düşürmek adına herkes doğaya yöneliyor olabilir. fakat görsel açıdan bir şölen oluşturduğu da gerçek yani iyi ki yapmışlar. enbe orkestrasinin son klibi antalya'da çekilmiş. uçurumlar kullanılmış ve ormanlık alanlar o kadar hoşuma gitti ki anlatamam. yeniden oralardan geçer gibi oluyorsun öyle güzel kullanmışlar. daha akılda kalmak adına yapılmış ise gerçekten başarılı oldular

1

kliplerin daha samimi olması ve izleyene işlemesi açısından belki bunu düşünmüş olabilirler. bir de maddi açıdan da bir mekanda yapılsa, o mekana verilecek olan ücretlerin çok olması da bu dönüşü sağlamıştır diye düşünüyorum.

0

bence hem daha uygun oluyor hem de artık doğanın güzellikleri fark edilmeye başlıyor. fark ettiyseniz şimdi düğünlerdeki çekilen fotoğraflarda doğal ortamlarda çekiliyor eskiden bir odada çekilip arkasına resim ayarlarınıyordu şimdi doğal çekim yapılıyor. sanırım bu aralar da doğada çekim yapmak moda.

0

bana gore de daha az maliyet oldugu icin olabilir... studyolarda ya da herhangi bie mekanda o yeri isgal ettikleri icin para odemekteler. en azindan dogada bie yerde cektiklerinde mekan icin para vermiyorlar. ben boyle dusunuyorum

0

klipte manzaranin daha iyi olacagini dusunuyor olabilirler,veya bir ihtimal daha;eski arabesk sarkilarin bazilari da bu tur ortamlarda cekiliyor..derdi olan insan rahatlamak icin dogayi tercih ediyor degil mi genelde de..bu mantikla olabilir.