0

toplumsal sorundan bahsetmeden önce toplum kavramının iyice irdelenmesi gerektiğini düşünüyorum. toplum denilen kavram aynı görüş ve ortak yaşama amacına sahip insanların bir araya gelerek yaşamı paylaştığı ve ilerlemeyi dönük beraber hareket ettiği bir grup tanımıdır. o yüzden de toplumsal sorundan bahsedecek olursak insanların genelinin yaşamış olduğu ve genel bir ortak yaşam gayesini zarar veren ve ortak yaşamın sürdürülebilirliğini olumsuz etkileyen olgulardır. örnek verecek olursak toplumsal sorun olarak ülkemizdeki en büyük sıkıntılardan birisi cehalet ve sorgulamadan her duyduğuna inanmaktır.ülkemizdeki önemli cehalet kavramı ile ilgili söyleyebileceğim insanların kitap okuma ve hayat boyu kendi bünyelerine yeni bilgi ve değerler katma konusunda ciddi oranda düşük bir istatistiğe sahip olmamız verilebilir. toplum hayatına zarar veren bir diğer olgu ise ,saf çıkarcı yaklaşımlarla insanların sadece kendilerini düşünerek toplumdaki var olan ve toplumsal hayatın sürmesi için önemli olan güven duygusunu zedelenmesi ve insanlar arasında güvensizliğin oluşması da söylenebilir.

0

toplumsal sorun yerlere çöp atılması olabilir şuan şu zamanda her yerde çöp kutusu var ve çevremizdeki bazı insanlar bunları hala görmemekte yere atılan her bir çöp bir çöpçü arkadaşımızın yere eğilmesine sebeb oluyor. lütfen buna uyanalım arkadaşlar.

0

kişisel olmayan toplumun bütün bireylerini ilgilendiren toplumun ortak problemleri örneğin her geçen gün zorlaşan geçim sıkıntısı, ekonomik kriz, enflasyonla mücadele

0

toplumsal sorun toplumun değerlerine, kültürüne aykırı olaylardır. örneğin kadına şiddet.

0

en büyük toplumsal sorun cehalet ve eğitimsizliktir. biz eşşek olursak semer vuran çok olur.