1

yeterli değil ama asgari ücretin zamlanması da yeterli değil. enflasyonun düzelmesi gerekir. kendi kendimize yetebilen bir ülkeyken her şeyi ithal eden bir ülke olduk. ee döviz kurları da fiyatları etkiliyor haliyle. üretime destek verilmeli bence temelde.

0

asgari : en az en alt minimum . şimdi asgari ücret 5.000 tl olursa ne olur ? asgari ücretli insanların çalıştığı yağ , şeker , un , bisküvi , her şey fabrikaları yeni ücrete göre (2.000 yerine 5.000 tl ) işçi ücretine göre yeniden fiyat belirler. böylece ateş pahası dediğin fiyatları mumla ararsın . evet asgari ücret 5000 olmuştur ama o ücreti karşılamaya çalışan reel sektör her şeyin fiyatını %500 artırır.bu arışın %200 ü işçilerine verdiği %250 lik artıştan diğer %250 ise hammaddeden ulaşıma beyaz yakalılardan pazarlamaya reklamdan vergiye gelen artışlar nedeniyledir. yani para basmak , reel ekonomi sınırları üstünde zam yapmak sadece rakamsal illüzyon olacaktır. yapılan zamlar yeterli ve mantıklıdır.

0

deflasyon ilan etmediklerine sevinmeliyiz bir bakima

0

asgari ücretin zamlanması aslında aldığımız her şeyde yeni zamların kapıda olacağının bir habercisidir. maaş zammı yerine devletin enflasyonu ve tüm sektörlerdeki fiyatları düşürmeye yönelik çalışmalar yapması daha mantıklıdır.

0

bence hic yeterli degil. biraz daha arttirilmaliydi. %26 oraninda zam yapildi gerci ama. emefimizin karsiligini goremiyoruz. asgari ucret maasi gunluk 8 saat calisma icin en alt limittir. birde gunluk 9-10 saat 12 saat calistiran isyerleri var. bunlarda asgari ucret veriyor birde utanmadan. bari o sekiz saatten sonra calistirdigin zamanin parasini mesai adi altinda versene o eleman senin icin orada calisiyor, senin cebine para girsin diye ugrasiyor... velhasil kelam her ne kadar asgari ucret alt limit su kadar dense patronlar belli bir ucret soyler asgari ucretinin altinda, sonra asgari ucreti bankaya yatirir fazlasini elden geri alir. bizim is sahipleri de az degil hani....

0

2019 yılında asgari ücrete yapılan zam bana kalırsa yeterli değil. asgari ücrete yapılan zammın 3 katı diğer eşyalara zam yapılıyor. bir işçi kirada oturuyor birde 2 çocuğu varsa nasıl geçinecek. bir hesap yapalım. kirada oturan bu kişi en kötü şartlarda 500 tl kira verecek kaldı mı elimizde 1520 elektrik,su,ısınma toplam 400 tl kaldı mı 1120 tl mutfak masrafı ortalama 800 tl kaldı mı 320 tl bu parayla bu işçi ne yapacak yol parası mı yapacak çocuklarına kendine kıyafet mi alacak ailesini gezmeye mi götürecek okul eksikler inimi alacak çocuklarına harçlık mı verece. bu yazdığım rakamlar çok düşüktür ve telefon kullanmadıklarını hesap ederek yaptım. şuan aklı başında oturulacak bir evin kirası 700-1000 tl arası elektrik en kötü 100-150 aylık ısınma 200-400 arası mutfak masrafı da 1000 tl para kalmadı eksiğe düştü onun için 2019 asgari ücrete yapılan zam yetersizdir. iyileştirme yapılarak bu ücretin minimum 2500 veya 3000 olması lazım ki bir işçi geçine bilsin.

0

biraz da olsa fayda saglicaktir üretici ve tüketici az da olsa rahatlığı gibi bence biraz daha iyi oldi bu zam

0

asgari ücretin zammı bence hiç yeterli değil asgari ücret 2400 tl olmalı.

0

bence de yeterli değil çünkü hala zamlar devam ediyor. asgari ücrete zam geldi fakat alacağınız tüm ürünlere de zam geldi. hala mazot ve benzine zam geliyor. satın alacağınız ürünlerin fiyatının artması alım gücümüzü düşürüyor ve bu yüzden asgari maaşında artması hiçbir anlam ifade etmiyor.