0

bence asgari ücret patates fiyatlarıyla orantılı olmalı ve kişilerin alacağı asgari ücret 300 kilogram patates ile denk olmalıdır.

0

valla brn şaşırdım bu kadarına bile bu kadar beklemiyordum gerçekten en fazla 1850 diyordum. ama daha önemlisi bundan sonrası hayata da asgari ücret kadar zam gelirse hayatımızda hiçbir şey değişmez çünkü ki bana hersey zamlı gelecek gibi geliyor . yeni yıla girdiğimize sevinemiyorum zamlardan korkuma . geçinemiyoruz olmuyor yani geçinen nasıl geçiniyor bir yol bilen varsa banada anlatsın lütfen çünkü ben ayı cikartamiyorum her ay ya eşimin tarafı ya da benim tarafım yardım ediyor allah razı olsun az da olsa herkes birseyler yapmaya çalışıyor. ama böyle nereye kadar gider bilmiyorum.

1

bence asgari ücret zammı hiç bir şekilde yetersiz. bu devirde geçinmek çok zor. eskiden 1600 tl'ydi şimdi ocakta 2020 tl olcak. bekar insanlar var evleri zor bir çeyrek zaten 370 tl ve ocakta daha çok yukselecek. bu devirde düğün bile yapmak çok zor çünkü herşey zor. evli insanlar için ise geçinmek sahada zor. bunu. kirası var ,elektriği,suyu var, doğal gazı var, ev interneti var ,telefon faturaları var, ev telefon faturası var, market alışverisi var, pazar alışverişi var, bunun hastaneye gitmek için ilaç parası var ve ayriyetten eczaneden muayne parasida var, vs vs anliyacagin bu devirde geçinmek çok zor o parayla bence bu yetersiz. benim burda demek istediğim sey. bekar insan içinde çok zor, evli insan içinde geçinmek çok zor. devlet kendisi o paraya çalışsın ozaman baklim geçinebilir mi ? işte onlara hava hoş yemediği önünde, yemegi arkasında hani halk nasıl oy veriyor anlamış değilim. daha geçenlerde haberlerde bir kadın çıktı. ben bugün makarna yapıyorum, hani bunun ana yemeği çocuğum sadece bugün makarna yiyecek dedi. bence biz adaletli bir dünyada miyiz, değiliz türkiye'de adalet hiç bir şekilde yok. suriyeliler geldiğinden beri türk vatandaşları iş bile bulamıyor. asgari ücret 2020 tl oldu. eeeee çalışmayan insan nasıl alçak o parayı pekala adamlar ben sizleri çalıştır ağına suriyeli calistiririm diyor. bence suriyeliler gitsin en azından millet işini bulup çalışsin. zaten geçinmek çok zor birde onların yüzünden işsiz bizler diyecek lafım bu kadar aslında daha çok şey yazardım ama yazıkca sinirleniyorum. asgari ücret tek kelimeyle yetersiz.

1

mühim olan zam değil alım gücü diye bas bas bağırıyor uzmanlar. asgari ücret zaten yıl boyunca enflasyon karşısında yeteri kadar yerlerde sürünüyor.

zam seviyesi bir seferde yapılan bir zam için oldukça güzel. ancak işveren bunu verebilecek mi yoksa işten çıkarmalar mı başlayacak. herkes teşvikten bahsediyor ama teşvik sadece büyük firmalar için geçerli. küçük firmalar zaten hammaddeye gelen zamla kriz karşısında can çekişirken bir de asgari ücrete yapılan zam yine işçilere işten çıkarma şeklinde patlayabilir.

ama bu zam yeni yılda enflasyon yükselmesi beklenen boyutta. tabii ki yeterli değil ama gelişme olarak güzel.