0

aslinda okuyup tavsiye edebilecrgim o kadsr cok kitap var kiii.... yani benim okuduğum kitapları okumayan çok oluyor. ve benden tavisye isteyen arkadaşlara kitap tavsiyesinde bulunduğumda beğeniyorlar önerdiğim kitapları. ben tavsiye ettiğim kitapları yazacağım şimdi. eğer okumadıkların varsa içinden kesinlikle oku derim. klasiklerden öenerebileceğim kitaplar şu şekilde benim. insan ne ile yasar? ( ve bence her kesimden, herkesin okumadi gereken bir kitaptir bu kitap soylemeden edemeyecegim), sefiller, kirmizi ve siyah, suç ve ceza (polisiye türü kitapları sevenler bu suç ve cezayı kaçırmasınlar diyorum), beyaz dis, martin eden, savas ve baris, sineklarin tanrisi olarak söyleyebilirim. çoğu kişinin de bu klasikleri rahatça okuyacaktır. ondan sonra malala yusufzay'in yazmış oldugu ''ben, malala'' adli kitabi okuyabilirsin. pakistan'da eğitim almak isteyen bir kızın mücadelesini anlatıyor. aslında biz burada ne kadar rahatız da ,,, okula gitmeyi istemiyoruz. onlar orada eğitim istiyor, biz ise okuldan kaçıyoruz. ondan ziyade, fatih bayhan'in yazmis oldugu ''latife hanimin kagitlari'' ve oguz akay'in ''tek kadin latife'' adli kitaplari kesinlikle okumalısın. atatürk'ü birde bu gozden okuyun isterim. :) ertugrul erdogan'in ''mor gözdeki hüzün'' adli kitabini okuyabilirsin... kadinlara yapilan siddete yonelik yazilmis bir kitaptir. nojoud ali'nin ''ben nojoud, 10 yasindayim ve dulum'' adli kitabi okuyabilirler. bu da yemende kucucuk kizlarin buyuk erkeklerle evlendirilmesini ve bir tane kizin cikip bosanma davasi acmasini anlatıyor. sonra betty mahmudi'nin ''kizim olmadan asla'' adli kitabini oneririm... bu kitabı okurken hırsından yerinde duramayacaksın. çünkü ben sürekli bu kitabı okurken hop oturup hopp kalktım... yazarini hatirlayamiyorum suan ama kitabin adi ''annemi son bir kez gorebilsem'' idi... nu da yinr iki kız kardeşin zorla evlendirilmesiyle ilgili bir kitap. gerçek yaşamı yazmışlar. daha sonraaa... ayse kulin'in kitaplarini okuyabilirsin.. oncelikle fureya ve sevdalinka adli kitaplariyla basla ayse kulin'e... bazı kitapları seri şeklinde de o yüzden bu kitaplardan abşla dedim. bunlar tek kitap.. devam kitapları yok yani. seri değiller. sonraaa... iskender pala'nin ''iki dirhem bir cekirdek'' adli kitabini okuyabilirsin. güzel bir kitaptır bu. bazı atasözlerini derlemiş iskender pala. atasözlerinin nereden çıktıklarını anlatıyor. keyifli bir kitap. elinden bırakamayıp birkaç saate bitirirsin bu kitabı. macera türü kitaplar seviyorsan stieg larsson'un millenium serisi var. gerçi bu seride 3 kitabını kendi yazmış, dördüncü kitabı yarım kalmış. bir yazar bu yarım kalan dördüncü kitabı bitirip beşinci kitabı bile yazdı bitirdi. bu millenium serisinin kitaplarının isimleri şöyle; birinci kitap ejderha dövmeli kız. ikinci kitap ateşle oynayan kız, üçüncü kitap arı kovanına çomak sokan kız, dördüncü kitap örümcek ağındaki kız ve beşinci kitapta göze göz dişe diş diyen kız... ben daha üçüncü kitabını bitirdim ama güzel bir kitap. bırakamıyorsun.

0

küçük prens
serenad
panik
ölümün sesi
aylak adam
fenomeni
madalyonun iki yüzü
bülbülü öldürmek
böğürtlen kışı
paradokya
büyülü orman
aya yolculuk
marslı
labirent
sherlock holmes
mihmandar
suç ve ceza
yitik kalpler istasyonunda
yüksek ökçeler
aşk
sakız sardunya
yağmur sonrası
simyacı
nikola teslanın hayatı
mükemmel hafıza
mimar sinan

0

george orwell 1984, hayvan çiftliği
william goldling sineklerin tanrısı
dmitri glukhovsky metro üçlemesi (metro 2033, 2034, 2035)
stephen king kurtadamın döngüsü, falcı, yeşil yol
tom clancy başkanın emirleri (amerika krizde, amerika savaşta)

1

kelebek ve devam kitabı olan banko. çok sürükleyici ve yaşanmış bir hikaye. henri charriere nin kendi anlatımıyla birinci ağızdan okuyabilirsiniz.

0

ahmet ümit istanbul hatırası okumaya değer bir kitaptır sabahattin ali kürk mantolu madonna
ve tekrar ahmet ümitten şeytan ayrıntıda gizlidir iclal aydın gördüğüme sevindiö saydıklarım gerçekten okumaya değer kitaplar

0

iclal aydın gördüğüme sevindim . kesinlikle okunmalı

0

ahmet ümitin tüm kitapları olabilir özellikle patasana ve şeytan ayrıntıda gizlidir

0

okumayı tavsiye edilen kitaplar arasında şunları söyleyebilirim. huzur sokağı, suç ve ceza, kırk yılda bir gibisin, içimdeki şeytan, kırmızı ve siyah, çanlar kimin için çalıyor, bay pipo, semerkant, doğruluğun kılıcı, pinhan, osmanlı tarihi, ince memed, halikarnas balıkçısı gibi kitapları okunmasını tavsiye ederim.

0

kesinlikle 'hasan sabbah alamut kalesi ve cennet fedaileri' tavsiyemdir

0

ahmet ümit istanbul hatırası okumalısınız.