0

afrikada açlık sorunnu bana kalırsa asla çözülemeyecek çünkü eşit olmayan bir dünyada yaşıyoruz birileri zenginleşirken diğerler fakirleşiyor birinin zengin olabilmesi için diğerinin fakir olması gerekiyor basit ama iğrenç bir orantı bu

0

eğer çözülmek istense çok önceden çözülürdü. dünya zenginlerinin bir şekilde işine gelmiyor. hem o kadar uzağa gitmeye gerek yok. bizim için de aynı şey geçerli. yüzlerce, binlerce insan yemeğini her gün çöpe dökerken yan komşu aç yatıyor ve bu hiç kimsenin umrunda olmuyor.

0

yıllardır çözülmemiş bir olay bundan sonra çözülürmü bilmem

0

allah yardımcıları olsun ilk tabiki yardım ile ama öylede çözülemeyecek gibi allah gerçekten yardımcıları olsun.

1

en büyük servetleri elinde bulunduran bir avuç zengin insan ellerindeki immanları paylaşmayı düşünürlerse kolayca çözülebilir ama bunu beklemek hayal gibi. çünkü paylaşmak şöyle dursun, afrikalıların topraklarının altında ya da üstünde ne varsa sömürmeye çalışıyorlar.

gelir dağılımındaki eşitsizliğin dengelenmesini bekleyemiyorum ama paylaşmayı bilecek kadar insanlığımızı hatırlasak keşke.

0

bütün dünya yurtdışı ve yurtiçi ele ele verip herkes birlik olursa çözülebilir bir tek türkiye ile olucak birşey değil

0

afrikada daki açlık sorunu pek , çözüleceğini hiç düşünmüyorum .
eğer dünyada ki insanlar taşın altına elini koysalar , ciddi anlamda duyarlı olsak ,
kimse aç kalmaz ve emin olun ki biz insan oğlu çok bencil olduğumuz için bitmez.
birde o bölgede petrol ve altın olduğu için sömürgeci ülkeler bu savaşın ve açlığın bitmesine pek izin vereceğini düşünmüyorum açıkçası .
onlar o ülkeleri aldıktan sonra , en büyük olunca o insanların açlığı biter , sanki dünya da bir şey yok mu ? bir sürü mimet ve yiyecek var , her insan bir lokma koysa bir sürü insan doyar , ama izin vermiyorlar adamlar sırf oradaki yer altı kaynakları için bunda insanlık mı hayır .
allah elbet soracak hesabını , ya bu dünyada , ya öbür dünyada onca çocuğun ahını .

0

asla çözülmeyecek bunu hepimiz iyi biliyoruz tek kızılay yardımı ile olacak iş değil diğer bütün ülkelerin yardım etmeleri lazım

1

azcık insan olsak bırak afrikadaki açlığı tüm dünyadaki aç insanları doyururuz da açgözlü olduğumuz ve azla yetinemediğimiz için onlar aç kalıyolar.

1

afrika'daki açlık sorunu ancak zenginlerin bir gün aç kaldığı zaman, oradaki insanların çığlıklarını duydukları zaman, bu konu hakkında geniş haberlere yer vererek ve buna benzer aktivitilerle ancak çözülebilir.

1

çözülmüyor çözmeyeceklerde.. bazen çok utanıyorum insanlığımızdan bizim burada burun kıvırıp yaa ben onu yemem ben şunu sevmem dediğimiz herşeyin zerresine muhtaç insanlar var çok üzülüyorum çok allah tüm insanlığı ıslah etsin

0

zenginler yardım edip yardımda bulunulursa