0

uyarlanabilir, fakat yönetmen kendi eserine güzel ve farklı bir yorum katmak zorundadır. asla ve asla bizzat aynısını beyazperdeye yansıtmamalıdır.

0

kitabını okuduysam filmini, filmini izlediysem kitabını merak eder aradaki farklılıkları incelerim. arada sinemaya güzel yansıtılanlar oluyor. okurken bambaşka hayal ediyorsunuz elbette hayal kırıklığı olabiliyor yine de ben seviyorum aynı eseri hem okuyup hem izlemeyi.

0

bu konuda çok basarılı filimler vardır.
mesela harry poter filimi bir kitap konusunu anlatmakta. 8 seriden oluşuyor ve dünya genelinde en iyi fantastik filim olarak kabul ediliyor.

aclık oyunları filimi bir kitap konusunu anlatan farklı bir filimdir. 3 seriden oluşan bu filim ülke genelinde oldukca takip edilen basarılı bir yapıttır.

benim düşüncem kesinlikle çok güzel bir sistemdir. okumak yerine görsel öğe ile bize konuyu anlatmaya calışan ve bu konuda çok basarılı olan bir sistemdir.

0

bu tarz uyarlamaların yapılmasında en temel gaye ticari beklentidir fakat genelde romana nazaran eksik oluyor. bu konuyla ilgili olarak yeşil yol'u emsal gösterebilirim.

0

tamamen ticari sebeplerle yapılıyor ama sonuç hayal kırıklığı oluyor. kitaplarda okuyan kişiye göre sınırsız bir hayal gücü var. filme uyarlandığında o sebeple aradığımızı bulamıyoruz ve filmlerde süre kısıtlaması da oluyor. kitabı kadar güzel olan filmler de var ancak bir elin parmaklarını geçmiyor.

0

kitabı okuyup filmini izledikten sonra insan hayal kırıklığına uğruyor. ben böyle hayal etmemiştim diye. bazen çok kalitesiz yapabiliyorlar filmleri. fakat kitap halinde kalması bence daha iyi insanlar kısa yolu seçip önce filmini izliyorlar çünkü.